Nye Bebop 2.
Nye Bebop 2. (Bilde: The Verge/YouTube)

Denne lette kameradronen med Oculus Rift-støtte har nå blitt bedre

Parrot slipper ny versjon av sin lettvekter Bebop.

I mai meldte vi om en ekstra lett kameradrone kalt Bebop fra selskapet Parrot, som i tillegg til den lave vekten også byr på et knippe andre, fiffige egenskaper. Som blant andre Engadget melder har Parrot nå lansert den nye versjonen, Bebop 2.

Bebop 2 er i stand til å holde seg i luften i 25 minutter, noe som er en dobling i forhold til forgjengeren. I tillegg kan nå komme helt opp i en hastighet på 60 kilometer i timen, der den første utgaven kun klarte maksimalt 38 kilometer i timen.

180-graders kameravinkel

Utover dette har dronen fremdeles et kamera på 14 megapiksler som kan ta opp video i full HD-oppløsning på 1080p. Fiskeøyeobjektivet, det kanskje mest spesielle aspektet ved dronen, er som før også på plass.

Dronen kan styres med nettbrett.
Dronen kan styres med nettbrett. Foto: The Verge/YouTube

Dette objektivet gjør at dronen er i stand til å ta bilder og video med en vinkel på hele 180 grader. Det setter deg altså i stand til å ta skikkelige panoramabilder, men spiller også en viktig rolle i den noe unike bildestabilisatorsløsningen som dronen bruker.

Ved hjelp av den brede vinkelen bevarer kameret nemlig en fast kameravinkel ved å simpelthen skjære ut et lite, rektangulært område fra alt bildematerialet som fanges inn og fjerne det som ikke brukes. Kameraet vil altså fange inn mye «unødvendig» bildemateriale, men til gjengjeld skal man på denne måten kunne få meget jevne videoopptak uten å ty til mekaniske stabilisatorer, som igjen fører til lavere vekt.

Oculus Rift-støtte

Den første Bebop-utgaven veide kun 400 gram. Det er uvisst hvor mye denne nye modellen veier, men antakelig er ikke forskjellen så fryktelig stor. Den brede synsvinkelen gir også Bebop-dronene kompatibilitet med VR-brillene Oculus Rift. Dette krever imidlertid at du bruker den såkalte Skycontroller-enheten.

Skycontroller er en stor kontrollenhet med to tommelstikker på hver side og plass til nettbrett eller smarttelefon i midten. I tillegg til å åpne for Oculus Rift-bruk, øker denne kontrollen også rekkevidden til Bebop til hele 2 kilometer, fra de opprinnelige 300 meterne.

Bebop 2 skal få en startpris på 550 dollar, cirka 4800 kroner, og slippes den 14. desember. Norsk pris og tilgjengelighet er ikke kjent. Under kan du se et videoklipp fra The Verge som viser dronen i aksjon.

Her er et nytt konsept for deg som ikke vil kjøpe en komplett drone: Denne lar deg sende mobilen din til himmels »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen