Den kubeformede tre-mini-PC-en «Wood Kubb».
Den kubeformede tre-mini-PC-en «Wood Kubb». (Bilde: Kickstarter)

Denne lekre mini-PC-en av tre kan snart bli din

Men da må du først hjelpe til med å finansiere den.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

På finansieringsnettstedet Kickstarter ligger det nå et produkt for PC-brukere med en viss estestisk sans og som har lyst til å skille seg litt ut. «Wood Kubb» er navnet på en mini-PC som er laget av det heller uvanlige materialet tre.

PC-en er en kubeformet og superkompakt sak som slettes ikke skal gjøre det nødvendig å gjemme maskinen bort. Ifølge utvikleren er det tvert imot meningen at den skal vises frem og rett og slett pryde omgivelsene.

Eksklusive tresorter

Det spesielle med PC-en er først og fremst kabinettet, som altså er laget av tre, nærmere bestemt tresorter av ekstra høy kvalitet som alm og ask. Kabinettene er videre håndlagde fra bunnen av, og skal ifølge utvikleren passe sammen med alle typer interiørdesign.

Maskinen kan fåes i flere ulike tresorter.
Maskinen kan fåes i flere ulike tresorter. Foto: Kickstarter

Når det gjelder spesifikasjoner er maskinen imidlertid ikke spesielt oppsiktsvekkende. Man kan velge mellom Intel Core i3- og i5-prosessorer, 8 GB eller 16 GB minne,  og mSATA-SSD på 128 GB som kan suppleres med en hybriddisk på 1 TB på den dyreste modellen.

Man vil også kunne velge mellom operativsystemene Linux og Windows. Ellers har Wood Kubb både Wi-Fi og Bluetooth, to USB 2.0-porter, to USB 3.0-porter, Ethernet, mini-HDMI og mini-DisplayPort. De ytre dimensjonene er på 12,4 cm x 12,4 cm.

Vil koste opp mot 12 000 kroner

Utviklerne har i skrivende stund fått inn cirka 17 000 dollar av et mål på 49 000 dollar med 39 dager igjen. For å sikre deg et eksemplar av den rimeligste modellen må du love bort 459 euro, cirka 4300 kroner.

De endelige utgavene vil koste mellom 795 og 1240 euro, altså mellom 7500 og 11 700 kroner, og vil bli solgt til alle deler av verden.

Produsenten regner med å starte salget av mini-PC-ene i desember i år, som altså betyr at du kan sikre deg et eksemplar til jul, dersom finansieringsmålet vel å merke nås. Mer informasjon finner du på Kickstarter, og se også video under for en introduksjon.

Vil du heller ha en mer «konvensjonell» mini-PC? Dette er den første mini-PC-en med den nye USB Type C-standarden »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen