Denne lar deg gå rundt i VR-verdenen med Oculus Rift
(Bilde: Omnifinity)

Denne lar deg gå rundt i VR-verdenen med Oculus Rift

«Omnideck 6» skal gjøre VR-opplevelsen komplett.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Oculus Rift-brillene er for alvor underveis, men en vaskeekte VR-opplevelse består som kjent av mer enn bare et sett briller som plasseres på hodet. For å heve realismen er det for eksempel nødvendig å finne måter å bringe brukerens hender inn i den virtuelle verdenen, noe det allerede finnes eksperimentelle løsninger på.

En annen sentral utfordring er å gi brukeren mulighet til å bevege seg rundt i VR-landskapet på en måte som samsvarer med den graden av realisme som selve brillene gir. Vi har allerede sett et forsøk på å overkomme dette problemet i form av en 360-graders «tredemølle» som lar brukeren ta beina fatt.

I en fersk pressemelding har et svensk selskap som heter Omnifinity nå dratt sløret av et lignende produkt, kalt «Omnideck 6», som tar sikte på legge til rette for naturlig bevegelse i VR-verdenen.

Omnideck 6 kan også brukes uten VR-briller.
Omnideck 6 kan også brukes uten VR-briller.Foto: Omnifinity

Gå eller løp i alle retninger

Omnideck 6 er en VR-tredemølle som i likhet med overnevnte produkt lar brukeren bevege seg i alle retninger og som kan brukes med Oculus Rift-brillene, men også uten. Produktet er utviklet til bruk under trening av soldater, men retter seg altså også mot underholdningsbransjen.

Tredemøllen er 6 meter i diameter og består av 16 triangulære seksjoner med motoriserte «ruller» som registrerer bevegelsene til føttene. I tillegg er apparatet utstyrt med et optisk sensorsystem som kan fange opp andre typer bevegelser som hopping og kryping.

Programvaren sørger for at bevegelsene konverteres sømløst til de ulike input-kommandoene til spillet eller simulatoren man nåtte bruke.

Fysiske effekter

Systemet legger til og med til rette for bruk av fysiske tilleggseffekter som kan gjøre opplevelsen enda mer realistisk, slik som tåke, røyk, lukt, varme og luftfuktighet.

Ifølge Omnifinity skal selskapet avsløre nøyaktig hvilke planer de har for produktet innen spill og underholdning en gang neste år. Vi må nok med andre ord vente en stund på detaljer om eventuelle priser og forbrukerlansering. I sin nåværende form er nok produktet dessuten en smule for stort til å egne seg for hjemmet.

Mer informasjon finner du hos Omnifinity, og se også video under for en introduksjon.

Nå har det også kommet spillefilm for Oculus Rift:
Den plasserer seeren midt i scenene »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen