Her er 3D-skriveren i aksjon. Mobilen plasseres nederst i boksen, under et lag med resin som stivnes til ferdige objekter.
Her er 3D-skriveren i aksjon. Mobilen plasseres nederst i boksen, under et lag med resin som stivnes til ferdige objekter. (Bilde: Kickstarter)

Denne lar deg bruke mobilen som 3D-skriver

«OLO» har gjort braksuksess på Kickstarter.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

3D-skrivere kommer som kjent i mange forskjellige varianter, hvorav en del også er av det mer uvanlige slaget. På finansieringsnettstedet Kickstarter har det nå dukket opp et konsept som lar deg bruke mobiltelefonen som en 3D-skriver – og som har blitt en enorm suksess.

Produktet heter «OLO» og fungerer i korte trekk ved å «skrive» objekter med et stoff som stivner ved å benytte lyset fra mobilskjermen. 

Tyktflytende plast

Selve saken er en slags lystett, batteridrevet og svært kompakt boks som du plasserer mobilen i. Boksen inneholder en beholder med såkalt resin, et tyktflytende polymerstoff, som er plassert over mobiltelefonen.

Produktet kan leveres med ulike typer resin.
Produktet kan leveres med ulike typer resin. Foto: Kickstarter

Resinet har den spesielle egenskapen at det stivner ved hjelp av lyset fra mobilskjermen. Stoffet fester seg til en skive som heves sakte men sikkert etter hvert som stoffet stivner lagvis, helt til man har et ferdig objekt. Vi så et lignende, eksperimentelt konsept i desember i fjor, men OLO er altså et fiks ferdig forbrukerprodukt.

Produsenten tilbyr et antall resin-varianter med ulike farger og egenskaper som man kan benytte med skriveren, slik at man har en viss fleksibilitet. Det hele styres altså med en egenutviklet mobilapp som til tilgjengelig både for iOS, Android og Windows.

Milelangt over finansieringsmålet

Appen lar deg velge ulike design som du kan skrive ut, og gjør det også mulig å utveksle design med andre. Ifølge utviklerne skal produktet også være kompatibelt med andre typer programvare for 3D-skanning og 3D-design.

På Kickstarter har folk lovet bort 840 000 dollar til prosjektet, av et mål på bare 80 000 dollar, og det med 26 dager igjen. Dermed er godt grunnlag for å kalle produktet en braksuksess. Produktet vil koste 99 dollar, cirka 840 kroner, når det legges ut for slag, noe skal skje til høsten.

Les mer på Kickstarter-siden, og se også video under for en presentasjon. 

Ønsker du en mer «normal» 3D-skriver? Denne kan brukes av hele familien »

(Via IT World)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen