Manfrotto Digital Director.
Manfrotto Digital Director. (Bilde: Manfrotto)

Denne lar deg bruke iPaden som fjernkontroll til kameraet ditt

Utstyrsprodusenten Manfrotto med nytt produkt.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det lanseres stadig nye hjelpemidler for fotografer. Nå melder blant andre Slashgear og Resource Online om et nytt konsept fra den italienske fotoutstyrsprodusenten Manfrotto som skal gjøre bildeknipsingen til en vesentlig mer ergonomisk affære.

Det nye produktet heter «Digital Director» og setter deg i stand til å bruke iPaden din til å fjernkontrollere fotoapparatet. Konseptet er med andre ord en direkte utfordrer til produkter som for eksempel den veletablerte CamRanger, som vi meldte om for noen år siden.

Ikke trådløs

Digital Director består av to komponenter; en iPad-holder og en medfølgende applikasjon. Holderen, som for ordens skyld kun passer sammen med iPad Air, kobles til fotoapparatet via USB, mens iPaden kobles til holderen via Apples egen Lightning-standard. I motsetning til CamRanger er Digital Director altså ikke et trådløst konsept.

Slik ser selve nettbrett-holderen ut.
Slik ser selve nettbrett-holderen ut. Foto: Manfrotto

Ved hjelp av Digital Director-applikasjonen kan du bruke nettbrettet til å stille inn blant annet blender, lukkertid, ISO, fokus og hvitbalanse. Appen gir deg selvsagt også Live View slik at du kan bruke nettbrettet som en ekstra stor søker.

Enheten som iPaden plasseres på inneholder en egen prosessor av typen ARM Cortex A8 på 600 MHz, som skal legge til rette for optimal kommunikasjon mellom nettbrettet og kameraet. Prosessoren skal også sørge for rask overføring av bildefiler fra kameraet til nettbrettet.

Kun kompatibel med Nikon og Canon

Etter at bildefilene er overført kan du dessuten bruke appen til å justere kontrast, lysstyrke og til å beskjære bildene. De ferdig redigerte bildene kan deretter enkelt deles med andre via sosiale medier, FTP eller e-post. Verktøylinjen for justering av kamerainnstillingene kan for øvrig flyttes fritt rundt på skjermen i fullskjerm-modus for et ryddigst mulig bilde.

Manfrotto Digital Director er kun kompatibel med speilreflekskameraer fra Nikon og Canon. Produktet vil bli tilgjengelig i begynnelsen av mai, og prisen vil ligge på 500 dollar, altså litt over 4000 kroner. Det er dermed en del dyrere enn CamRanger, som ifølge Prisguide koster 3289 kroner i skrivende stund. Nøyaktig pris og tilgjengelighet i Norge er ikke kjent.

Produktet kan imidlertid bestilles fra blant annet B&H allerede nå, og der finner du også mer teknisk informasjon. Se også video under for en presentasjon.

Droner gir en annen form for fjernstyring av kameraer: DJIs nyeste modell tar opp video i 4K og blir ganske rimelig »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen