Denne «laptop-en» inneholder både PlayStation 4 og Xbox One
(Bilde: Eddie Zarick)

Denne «laptop-en» inneholder både PlayStation 4 og Xbox One

Spenstig prosjekt på gang fra hobbybygger.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Artige selvbyggerprosjekter er noe som av og til dukker opp i dataverdenen. Ofte har disse et nostalgisk preg, som for eksempel Commodore 64-«laptop-en» vi skrev om i begynnelsen av desember i fjor. Nå foreligger det et annet laptop-relatert selvbyggerprosjekt for spillentusiaster med mer sans for den moderne teknologien.

En amerikansk hobbybygger ved navn Eddie Zarick har nemlig laget en innretning som rommer de to konkurrerende spillkonsollene PlayStation 4 og Xbox One i én og samme innpakning. Zarick har passende nok kalt saken sin for «PlayBox».

Slik ser det ut på innsiden av PlayBox.
Slik ser det ut på innsiden av PlayBox. Foto: Eddie Zarick

Ligner på en bærbar PC

PlayBox har samme form som en bærbar PC, men er naturlig nok vesentlig større og tykkere enn en vanlig laptop. Den har imidlertid en vaskeekte laptop-skjerm på 22 tommer som kan vippes opp og ned.

Zarick har altså ikke bare stappet de to spillkonsollene inn i et nytt kabinett, men demontert konsollene og nøye plassert de ulike innmat-komponentene på en kreativ måte for å få plass til all maskinvaren inni den nye boksen. PlayStation-innmaten befinner seg ifølge selvbyggeren på venstre side av maskinen, mens Xbox-komponentene er lagt til høyre.

Det skal ha tatt en god del forsøk og mye prøving og feiling for å få alt til å passe, og noen snarveier måtte han riktignok ta. Blant annet skriver han at han ikke klarte å forlenge USB-portene på Xbox-en til utsiden av kabinettet. Enheten har imidlertid både fungerende Wi-Fi-, Ethernet- og HDMI-tilkoblinger for begge konsollene.

Skal kanskje lage salgbare enheter

Av fare for å overopphete systemet har Zarick bygget den på en slik måte at det ikke går an å slå på begge spillmaskinene på samme tid, og på den måten har systemet også bare én felles strømledning. Man veksler mellom maskinene med en enkel bryter på baksiden av enheten.

PlayBox-systemet ble i utgangspunktet kun bygget som en prototype etter forespørsel fra en interessent, og er ikke til salgs. Zarick sier imidlertid det er mulig at han vil bygge flere i fremtiden, og oppfordrer seriøse interessenter til å sende ham en e-post. For mer informasjon kan du sjekke ut prosjektets hjemmeside, og se også videoen under for en presentasjon av systemet.

Google har også et «selvbygger»-prosjekt på gang: Dette fikk vi nylig vite om Googles Project Ara »

(Via Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen