Denne lampen skrur seg av hver gang du blunker

Teknofil Denne lampen skrur seg av hver gang du blunker

Denne lampen skrur seg av hver gang du blunker

Idiotisk eller genial oppfinnelse?

Såkalt grønn eller miljøvennlig teknologi har vært i vinden de siste årene, og det dukker stadig opp nye konsepter og ideer som skal redde Moder jord fra det miljøbevegelsen mener er den sikre, menneskeskapte undergangen.

Sist ute er en lampe som ikke er som alle andre lamper. Mens vanlige lyskilder ikke bryr seg om når du har behov for dem eller ikke, er Randy Sarafans vidunderlampe av et annet kaliber – den skrur seg nemlig av hver gang du blunker. Eller rettere sagt: Hver gang du blunker skikkelig hardt.

Elektroder i ansiktet

Konseptet bak lampen er å spare energi når du ikke har behov for lyset – som når du blunker mens du for eksempel leser en bok.

Premisset er greit nok, men selve utførelsen innebærer å feste elektroder til ansiktet, slik at mekanismen som skrur av lampen blir satt i gang av muskelbevegelser i ansiktet. Det spørs om folk er villige til å utsette seg for noe sånt.

Gjør-det-selv

Sarafan er tilfeldigvis teknologiredaktør hos Instructables, hvor han også har lansert en gjør-det-selv-guide slik at du selv kan lage systemet.

Sarafan påpeker at oppfinnelsen kun er lagd for moro skyld, og ikke er et seriøst forsøk på å løse problemer med overforbruk av energi.

Se videoen av lampen i aksjon på Vimeo:


Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen