Denne kjører på salt og vann, og kan gi duppedingsene dine strøm via USB.

Teknofil Denne lampa får strøm fra saltvann

Denne kjører på salt og vann, og kan gi duppedingsene dine strøm via USB. (Bilde: Green House, iStock Photo)

Denne lampa får strøm fra saltvann

Er dette løsningen på energimangelen?

Ikke skal vi ha kullkraft, gasskraftverk eller atomkraftverk i framtidens Norge. Det som gjenstår da er fornybar energi som sol, vind og vann, men dette er fremdeles for svakt. Da kan det kanskje lønne seg å starte i det små, slik denne tingesten gjør.

Det japanske selskapet Green House lanserer nå ei LED-lampe som går på ikke mindre enn vann og salt. Produktet, som har det fengende navnet GH-LED10WBW, behøver med andre ord ikke tradisjonelle batterier eller strøm fra vegguttaket for å fungere.

Egen blandepose

En LED-lampe drevet av saltvann.
En LED-lampe drevet av saltvann.Foto: Green House

Hver dose saltvann bidrar med elektrisitet for åtte timer, og lampa kommer i tillegg utstyrt med en dedikert vannpose for å blande vannet og saltet.

Kombinasjonen av vann og salt fungerer som en elektrolytt med stengene av magnesium (negativ elektrode) og karbon (positiv elektrode) som befinner seg inne i lampa.

Resultatet er spalting av kjemiske forbindelser som sørger for strøm. Magnesiumstangen tåler 120 timer med bruk før den må byttes ut.

Ikke bare en lyskilde

GH-LED10WBW er ikke bare en batterifri kilde til lys. Den kan også brukes som en lader, takket være en USB-port som er bygget inn i den. Det kan være nyttig under strømbrudd eller ute på tur.

Noen prislapp har fremdeles ikke blitt satt på den saltvannsdrevne lampa, men den skal bli tilgjengelig verden rundt fra og med midten av september.

(Kilde: Tech-On!)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen