LEGO Gaming Computer.
LEGO Gaming Computer. (Bilde: Mike Schropp (gjengitt med tillatelse, Zffoto/Shutterstock.com)

Denne kraftige spill-PC-en er laget av LEGO

«LEGO Gaming Computer» byr blant annet på effektiv kjøleløsning – og kan snart bestilles.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

I PC-verdenen finnes det mange alternativer for de som har lyst til å skille seg ut på designsiden. I fjor kunne vi melde om en kompakt PC laget av intet mindre enn LEGO-klosser, og nå har samme person tatt konseptet et steg videre og laget en potent spill-PC av samme byggemateriale.

Den nye PC-en heter simpelthen «LEGO Gaming Computer» og er lagt ut på nettstedet TotalGeekdom. I tillegg til det uvanlige byggematerialet byr maskinen også et på et knippe andre, spenstige designgrep.

Effektiv kjøling

PC-en, som består av over 2200 LEGO-brikker, har et kryssformet design og ifølge utvikleren et svært effektivt kjølesystem – det kanskje største ankepunktet blant interessentene. 

LEGO Gaming Computer.
LEGO Gaming Computer. Foto: Mike Chsropp (gjengitt med tillatelse)

Maskinen drar inn luft gjennom ventiler på den nedre delen av LEGO-kabinettet og fraktes uhindret oppover gjennom basen, før den slippes ut gjennom ventiler på toppen. Løsningen skal visstnok gi direkte luftkjøling av samtlige, individuelle komponenter.

I tillegg innebærer det kryssformede designet at prosessoren og prosessorviften befinner seg utenfor selve basen til datamaskinen, i en av «fløyene», noe som gjør at prosessorviften har sitt eget, dedikerte luftinntak- og uttak.

Mye kraft for spillere

Utvikleren har gjort termiske tester med lovende resultater, og sier løsningen tilsvarer effektiviteten til vannkjøling. Ellers byr LEGO-maskinen på ganske mye muskler. Den dyreste utgaven kommer blant annet med Intel i7-6700k-prosessor, et heftig GTX 980 Ti-skjermkort, 16 GB minne og SSD på 256 GB.

Den kan også konfigureres med harddisk. Toppmodellen er lagt ut med en pris på 2700 dollar, som tilsvarer cirka 23 000 kroner pluss moms og frakt, men PC-en kommer også i rimeligere utgaver. Utvikleren har bekreftet overfor Tek.no at han sender til Norge.

For flere tekniske detaljer om maskinen og hvordan produsenten gikk frem i byggingen, kan du sjekke ut Totalgeekdom.com

Her er et annet stykke utstyr for spillere: Logitech har sluppet nytt mekanisk tastatur med følsomme taster »

(Via Digital Trends)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen