Denne kontaktlinsen har skjerm

En skjerm på øyet kan gi mange muligheter i framtiden. (Bilde: Imec / CMST)

Denne kontaktlinsen har skjerm

Kurvet LCD-panel vil la deg se video på øyet i framtiden.

Mens selskaper som Google utvikler briller med utvidet virkelighet, forsker belgiske organisasjoner på en potensiell etterfølger: Kontaktlinser med skjerm.

Nå har de fått til et gjennombrudd, og kan vise fram en gjennomsiktig linse med et fungerende LCD-panel. I framtiden kan vi kanskje gå rundt og se informasjon som i et dataspill, ha en videosamtale med noen «på øyet» og masse annen moro.

Stort potensial

Den første prototypen som belgiske Imec og CMST viser fram er imidlertid langt mer primitiv enn eksemplene ovenfor. Den viser bare forhåndsinnstilte stillbilder i svart-hvitt, men potensialet er der uten tvil.

Forskerne tror nemlig at konseptet raskt kan utvides til å bli en fullverdig skjerm, som også kan hjelpe svaksynte i tillegg til moro som utvidet virkelighet.

Fungerer som solbriller

Det er som nevnt ikke store funksjonaliteten med den første prototypen. Du kan stille inn et motiv på forhånd, før det deretter kan tennes eller slukkes. Kontaktlinsene fungerer dermed som en type «solbriller», som kan dempe lyset inn til øyet ved behov.

En utfordring er å få linsen til å fungere som en fullverdig skjerm i framtiden, men også andre praktiske ting kommer i veien. Øyet kan for eksempel ikke uten videre fokusere på noe som er så nærme.

Imec og CMST skal nå begynne å jobbe mot mer praktiske scenarier, og da gjenstår det å se om denne typen kontaktlinser først og fremst kommer til å bli brukt innen helsevesenet for svaksynte, eller om det også kan brukes til underholdning og annet.

Se mer i videoen nedenfor:


(Kilde: Imec)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen