Slik ser Nitro Duo ut.
Slik ser Nitro Duo ut. (Bilde: Liliputing/YouTube)

Den er ikke pen, men denne mini-PC-en har noe spennende på innsiden

To maskiner i én pakke.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Noen ganger dukker det opp produkter som på ingen måte er revolusjonerende, men som likevel ikke faller i noen av de konvensjonelle kategoriene. Nå har det dukket opp et produkt som kanskje best kan beskrives som en slags mobil og PC i ett.

Produktet ble gravd frem av nettstedet Lilipuing på CES-messen og har fått navnet «Nitro Duo». Enheten er en kompakt datamaskin som er bygget for å kjøre både fullversjonen av Windows 10 og det mobile operativsystemet  Android.

To «sett» av maskinvare

Maskinen, som har en 5-tommers berøringsskjerm, har den spesielle egenskapen at den er utstyrt med to «sett» av maskinvare; ett sett som er beregnet på Windows 10 og ett som er beregnet på Android.

Formfaktoren er ikke spesielt smidig.
Formfaktoren er ikke spesielt smidig. Foto: Liliputing/YouTube

Nærmere bestemt byr «Windows-delen» av maskinen av en Intel Atom Z3745-prosessor med Bay Trail-arkitektur, 4 GB minne og en SSD på 256 GB, mens Android-delen består av en Cortex-A9-prosessor, 2 GB minne, 8 GB lagringslass via et SD-kort og 4G LTE-modem. Den har også USB-porter.

Det finnes som kjent allerede enheter som kan kjøre flere operativsystemer på samme maskinvare. Årsaken til at produsenten valgte en en dobbel maskinvareløsning skal imidlertid være at man på den måten kan kjøre alle appene til begge operativsystemene helt problemfritt.

Skal legges ut på Kickstarter

I tillegg slipper man omstart når man skal bytte operativsystem. En av ulempene er imidlertid, som man kan se i demonstrasjonsvideoen, at enheten er temmelig klumpete, og kan neppe konkurrere med nettbrett eller mobiler på formfaktor i sin nåværende form.

Ifølge utvikleren er den ennå kun på prototypestadiet, og forbrukerutgaven skal visstnok bli mye tynnere og mer håndterlig. Produktet skal visstnok legges ut på Kickstarter, da vil vi trolig får vite mer. Liliputings demonstrasjonsvideo ser du under.

Lenovo lanserte et modulært nettbrett på CES-messen: Vi har tatt en titt på det »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen