Denne kommer du aldri til å høre

Denne kommer du aldri til å høre

FSP leverer superstille strømforsyning på 500 watt.

Hardware.no/Hannover: Strømforsyninger var lenge en het potet for de som likte å fikle med maskinen selv, men interessen for dette markedet har nok dabbet noe av de siste årene. Nå er de mest grunnleggende funksjonene som står i fokus, som at enheten skal levere mest mulig kraft med lavest mulig støynivå.

Nå stiler FSP med en ny sterk kandidat. På CeBIT kunne de vise frem en totalt lydløs strømforsyning på hele 500 W. Det er i følge dem selv ny rekord for en vifteløs strømforsyning.

Enheten blir en del av Aurum-serien, som vi har testet tidligere, og heter nå "Aurum Exilenser". Den blir tilgjengelig med både 400 W og 500 W.

Helt ny konstruksjon

Strømforsyningen har fått gullsertifisering fra 80 Plus-direktivet, noe som betyr at den er særs energieffektiv. Dette er en viktig nøkkel for å kunne lage strømforsyningen vifteløs, fordi varmeutviklingen er mindre.

Men det er ikke nok for å kunne fjerne viften, og dermed gjøre strømforsyningen lydløs. På innsiden ser vi at hele strømforsyningen har fått en solid overhaling.

Der det normalt ligger tre solide kjøleribber for å holde de mest vitale komponentene kalde, ser vi nå bare én. FPSs produktsjef, Albert Liang, forteller at utviklingsavdelingen deres har bygget opp strømforsyningen fra bunn av for å nå målet.

Det er visstnok gjort på en helt annen måte enn det som i dag er vanlig, men nøyaktig hvilken teknologi og hvilke komponenter som er tatt i bruk, kunne han på stående fot ikke fortelle med sikkerhet.

Utover dette er strømforsyningen modulær, og kommer blant annet med fire PCIe-kontakter. Den skal være i butikkhyllene om en snau måned, men hva den vil koste er foreløpig ikke fastsatt. Lydløse strømforsyninger er normalt ikke av den billigste sorten, så det blir nok raskt snakk om en tusenlapp.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen