Hop følger deg rundt via smarttelefonen din. (Bilde: Rodrigo Garcia Gonzalez)

Denne kofferten følger deg som en lydig hund

Hop er en robotbagasje som triller etter deg automatisk.

Du har kanskje svettet rundt med en trillekoffert på flyplassen, samtidig som du må styre med passet, flybilletten, plastposen for sikkerhetskontrollen og så videre og så videre.

Her er en koffert som forsøker å være en løsning på stressnivået og eventuell trøbbel du har med trillebagasjen. Hop er navnet på robotkofferten som følger deg rundt automatisk. Hvor enn du går følger den etter, og da er det best å ikke miste smarttelefonen.

Smart koffert

Hop består av tre mottakere som kommuniserer via Bluetooth med en app på telefonen din. «Neste generasjons bagasje» følger altså etter deg, og hvis signalet blir brutt, låser kofferten seg selv slik at uvedkommende ikke skal få adgang. I tillegg gir kofferten eieren beskjed når dette eventuelt skulle skje.

Den smarte trillekofferten er designet av spanjolen Rodrigo Garcia Gonzalez, og er, som de fleste andre påfunn vi skriver om her, på prototypestadiet.

Til hjelp for handikappede

Du skal i tillegg kunne programmere Hop til å bli delvis kontrollert av flyplasspersonalet hvis du bestemmer deg for å sjekke den inn.

– Hvis en koffert kan flytte seg av seg selv, kan den, ved siden av å hjelpe mange reisende, familier og handikappede, også fjerne behovet for ting som forflytter bagasjen eksternt, som samlebånd og vogner, står det på den offisielle nettsiden.

Om et produkt som Hop tar over for flyplassens egne transportmetoder i framtiden, og om forbrukerne er villige til å kjøpe slike produkter, vil bare tiden vise.

Se videoen med Hop på Vimeo:


(Kilde: Übergizmo)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen