MSI Cubi.
MSI Cubi. (Bilde: MSI)

Denne knøtte-PC-en er nesten lydløs

MSI lanserer Broadwell-basert småtass med lavt støynivå.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

De bittesmå mini-PC-ene begynner å bli tallrike, og nå øker taiwanske MSI valgmulighetene ytterligere  for dem som har behov for ekstra kompakte PC-løsninger. Selskapet lanserer en ny mini-PC, som har fått navnet «MSI Cubi».

MSI Cubi befinner seg i omtrent samme størrelseskategori som Intels NUC-maskiner, med ytre dimensjoner på 11,5 cm x 11,1 cm x 3,5 cm og en startvekt på 295 gram. Under panseret befinner det seg en valgfri Broadwell-prosessor, noe som betyr lavt strømforbruk.

Innsiden av maskinen.
Innsiden av maskinen. Foto: MSI

Fire prosessoralternativer

Spesifikasjonene som maskinen kommer med vil ifølge MSI variere litt fra region til region, men de fire prosessoralternativene er i alle fall Celeron 3250, Pentium 3805U, Core i3-5005U og Core i5-5200U. Hovedkortet kommer ellers med plass til to SO-DIMM DDR3L-minnemoduler, og kan dermed utstyres med maksimalt 8 GB minne.

Ellers har maskinen støtte for mSATA SSD, men denne kan suppleres med en 2,5-tommers harddisk, som skulle gi rikelig med lagringsplass til sammen. Av tilkoblingsmuligheter finner man både en HDMI-port og en mini-DisplayPort-utgang som gjør at du kan koble til to skjermer samtidig ved behov. To USB 3.0-porter og en audio/mikrofon-utgang er også på plass. 

Stillegående

MSI skryter videre av at maskinen har et meget lavt støynivå takket være et effektivt termisk design, som igjen har gjort det mulig å benytte en ekstra stillegående vifte. Ifølge MSI skal lydnivået ligge på beskjedne 20 desibel, som visstnok er halvparten så høyt som det støynivået man finner i et bibliotek.

MSI Cubi støtter ellers VESA-standarden for montering på vegger eller på baksiden av en skjerm, og har også et modulært design som skal gjøre det enkelt å sette inn og fjerne komponenter. Maskinen leveres i enten hvit eller svart farge. MSI har ikke oppgitt noe spesikk lanseringsdato eller pris for sin nye mini-PC, så disse opplysningene må vi nok vente litt på.

Mer informasjon kan du finne på produktsiden

Intel har også knøttemaskiner på markedet: Nå har NUC-maskinene blitt vesentlige kraftigere »

(Via TechPowerUp, Liliputing)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen