Slik ser «Snickerdoodle» ut.
Slik ser «Snickerdoodle» ut. (Bilde: Leigh Prather/Shutterstock.com)

Snickerdoodle kan bli Raspberry Pis største konkurrent

Perfekt for droner og roboter.

Det finnes allerede rimelig mange mini-PC-er rettet mot «gjør det selv»-folket, men nå finnes det en ekstra fleksibel knøttemaskin som henvender seg til de aller ivrigste selvbyggerne. Maskinen har fått det fiffige navnet «Snickerdoodle» og er lagt ut på finansieringsnettstedet Crowdsupply.

Snickerdoodle er en Linux-basert maskin som ifølge utviklerne er mye bedre egnet enn Raspberry Pi og lignende produkter til å bygge blant annet droner, roboter og diverse andre kompliserte maskinvare-prosjekter. 

Omprogrammérbar maskinvare

Dette kommer først og fremst av at maskinen kommer med en såkalt FPGA-krets (field-programmable gate array), som vi si at I/O-pinnene kan omkonfigureres av brukeren, noe som altså skal gi svært høy fleksibilitet.

Foto: Snickerdoodle

Maskinen har ifølge utvikleren hele 154 I/O-pinner, hvorav 100 kan omkonfigureres. FPGA-løsningen kombineres ellers med en dobbeltkjernet ARM-brikke av typen Cortex-A9 på 667 MHz, 512 MB minne, 802.11n Wi-Fi og Bluetooth 4.0.

16 GB flashminne er også på plass, og maskinen kommer ellers med støtte for mikroSD-kort og mikro-USB-port. Kortet har ytre dimensjoner på 50,8 mm x 88,9 mm, og er dermed omtrent på størrelse med Raspberyy Pi 2.

Mange bruksområder

Utvikleren mener kortet egner seg godt til for eksempel autonome roboter og droner, værstasjoner, trådløse sikkerhetssystemer, 3D-skrivere og datasyn-systemer. Kortet vil koste 55 dollar, og blir dermed ikke så fryktelig mye dyrere enn Raspberry Pi 2.

I skrivende stund har produktet samlet inn 6300 dollar av et mål på 55 000 dollar, så det er stykke igjen, men det er fremdeles 46 dager igjen. Mer informasjon finner du hos Crowdsupply, og se også video under. 

Foretrekker du heller Raspberry Pi? Nå har det kommet en Pi-pakke som gjør det enkelt å bygge Windows 10-baserte enheter »

(Via Liliputing)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen