Ekstrabatteriet tas ut av klokken når det er fulladet og plugges inn i mobilen.
Ekstrabatteriet tas ut av klokken når det er fulladet og plugges inn i mobilen. (Bilde: Kickstarter)

Denne klokken lader mobilen din på farten – og får strøm fra solen

Kickstarter-klokken Uvolt Watch skal sørge for at du aldri går tom for strøm på mobilen.

Det kjente folkefinansieringsnettstedet Kickstarter har alltid nye kaniner å dra opp fra hatten, og nå har turen kommet til en ganske spesiell klokke. Uvolt Watch er navnet på en klokke som kan brukes til å lade mobilen din på farten – og er dermed altså en slags batteripakke til håndleddet.

Det som gjør produktet ekstra spesielt er imidlertid at klokken bruker solcellepanel til å lage strøm, og gjør deg dermed helt uavhengig av tradisjonelle ladeløsninger dersom du til stadighet plages av lite strøm på mobilen.

Passer til alle mobiler

Ekstrabatteriet som brukes til å lade mobilen kan enkelt fjernes fra klokken når det er fulladet og kommer med innebygget Lightning-, MicroUSB eller USB-C-kontakt. Det kan også fåes i trådløs variant dersom mobilen din har støtte for trådløs induksjonslading.

Klokken kommer med trådløs ladestasjon om du ikke ønsker å basere deg på solcellelading.
Klokken kommer med trådløs ladestasjon om du ikke ønsker å basere deg på solcellelading. Foto: Kickstarter

Oppladingen via solcellepanelet på toppen av klokken er naturlig nok ikke like effektivt som vanlig opplading, og ifølge utviklerne tar det omtrent én full dag med solskinn å lade opp batteriet i klokken. 

Klokken kommer også med en egen, trådløs ladestasjon du kan bruke hjemme dersom du har behov for et fulladet ekstrabatteri når du starter dagen. Med denne skal det ta 45 minutter å lade opp ekstrabatteriet i klokken.

Nådde målet på Kickstarter

Batteripakken har en kapasitet på 600 mAh, som ifølge utvikleren skal kunne gi deg rundt fem timer med ekstra tale, tre timer med Internett-surfing og tre timer med videostrømming på mobilen din.

Prosjektet har samlet inn 108 000 dollar av et mål på 100 000 dollar med 17 dager igjen, så målet er altså nådd. Den endelige utsalgsprisen vil ligge på 200 dollar, men på Kickstarter kan du sikre deg et eksemplar nå om du lover bort 100 dollar. Les mer på Kickstarter, og se også video under.

Her er en annen Kickstarter-dings til mobilen: Denne gir mobilen din en ekstra, stor skjerm »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen