Bytt ut framhjulet med denne, så har du plutselig en elektrisk sykkel

Kickstarter: GeoOrbital Wheel

(Bilde: YouTube)

Bytt ut framhjulet med denne, så har du plutselig en elektrisk sykkel

Produktet har tatt Kickstarter med storm.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Et av prosjektene som får mye oppmerksomhet på nettstedet Kickstarter om dagen er GeoOrbital Wheel. På papiret skal denne løsningen kunne gjøre de aller fleste tråsykler om til en elsykler på under et minutt. 

Via folkefinansieringsnettstedet håpet skaperne bak oppfinnelsen å hente inn rundt 600 000 norske kroner for å kunne realisere prosjektet. Med 37 dager igjen av perioden har 715 personer meldt seg på, og i skrivende stund er rundt 4.2 millioner kroner tilfalt konseptet. De har altså knust det opprinnelige målet med god margin.

Skift ut fremhjulet ditt

Som du kan se av videoen nedenfor, er GeoOrbital rett og slett et fremhjul med styringselektronikk, batteri og motor samlet i et aluminiumsskall som utgjør «navet» på hjulet. Skallet har tre armer som treffer felgen, hvor to av disse fungerer som rullelagre, mens det siste punktet er selve motoren. 

Installasjonen skal ta under et minutt, hvor du hekter av det vanlige fremhjulet, og erstatter dette med GeoOrbitals løsning. I tillegg til dette fester du en tommelgass på styret på sykkelen, som du bruker til å justere effekten på motoren. 

Variabel størrelse og kjørelengde 

GeoOrbital kommer i tre ulike størrelser. Her kan du velge mellom et 26, 28 eller 29 tommer stort hjul, hvor alle har den samme motoren på 500 watt. Den skal kunne gi deg en toppfart på rundt 32 kilometer i timen, og skal være kapabel til å gå fra null til toppfarten på rundt seks sekunder. 

Hjulet har et par hendige funksjoner. Blant annet kommer det med et punkteringssikkert hjul. I tillegg har du også en USB-port til rådighet, slik at du for eksempel kan lade telefonen din på vei til jobb. 

Det minste hjulet er på 26 tommer, og har en 36 volts batteripakke på seks amperetimer. Det betyr i praksis at du har en kjørelengde på mellom 19 og 48 kilometer, avhengig av hvor mye du bidrar med pedalene selv. Batteriet skal ta rundt tre timer å lade opp, og totalt veier hjulet cirka 7 kilogram. 

De to andre alternativene er på 28 eller 29 tommer, og begge har et større batteri. Det er fortsatt på 36 volt, men har nå ti amperetimers kapasitet. Det øker kjørelengden til mellom 32 og 80 kilometer, avhengig av din egeninnsats. Her er ladetiden angitt til fire timer. Disse to modellene veier også noe mer, hvor vektnålen stopper på ni kilogram. 

Vi ser en liten utfordring med konseptet. På videoen har sykkelen tilpassede bremser i form av tradisjonelle klosser. Har du derimot skivebremser på sykkelen din, må du nok belage deg på litt ekstra jobb før disse fungerer med GeoOrbital Wheel

Langt fra gratis

Dette kan altså være en løsning for deg som allerede har en sykkel og misunner elsyklistene som suser forbi på gaten. Dog er ikke løsningen direkte billig. Er du rask kan du skaffe deg et eksemplar av GeoOrbital Wheel via Kickstarter, hvor du nå må ut med rundt 700 dollar, eller omlag 5600 norske kroner før eventuelle avgifter.  Det står dog ikke hvilken av størrelsene denne prisen gjelder. 

Det står også på siden at den veiledende prisen for hjulet er satt til 950 dollar når det etter hvert når butikkhyllene. Det betyr altså at du må ut med rundt 2000 kroner ekstra, dersom du ikke er en av de som kaster seg på tilbudet via Kickstarter. 

Syns du det blir for kjedelig med elsykkel til jobb?
Sjekk ut denne råtassen av et svevebrett drevet av fire jetmotorer »

(Kilde: Kickstarter)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen