Denne kan drive nye Galaxy-toppmodeller

Oppfølgeren til systembrikken i Samsung Galaxy S 4 er lansert.

Samsung har i dag lansert en ny systembrikke som skal øke ytelsen betraktelig i nye toppmodeller. Det er snakk om en ny vriant av Exynos 5 Octa 5410-prosessoren som vi finner i Samsung Galaxy S4. Den nye varianten heter Exynos 5 Octa 5420.

Dobbel 3D-grafikkytelse

Med dette skal prosessorkraften være 20 prosent bedre og det skal være dobbelt så høy 3D-grafikkytelse som i forgjengeren

Brikken er basert på en sekskjernet ARM Mali-T628-grafikkprosessor. Applikasjonsprosessoren består av fire ARM Corte-A15-prosessorer på 1,8 GHz med fire Cortex A7-kjerner på 1,3 GHz i en såkalt big.LITTLE-implementering (ekstern lenke) som gir strømsparende bruk av prosessoren.

En egen blokk i systembrikken sørger for å bruke mindre strøm når bilder eller annen multimedia hentes fra minnet til skjermpanelet, noe som skal gi betydelig strømsparing når du surfer på nett med en høyoppløst skjerm. Samsung nevner spesifikt oppløsningen WQXGA (2500 x 1600 piksler) som et eksempel, uten av vi er sikker på om det er et hint. 

Minnebåndbredden er 14,9 GB per sekund når det brukes en flerkanals LPDDR3 på 933 MHz. Prosessoren skal også ha en rekke hardwarekodeker videoopptak og videospilling i oppløsning på 1080p og oppdateringsfrekvens på 60 bilder i sekundet.

Masseproduseres allerede i sensommeren

Masseproduksjonen starter i august. Samsung avslører ikke hvilke enheter som vil få den nye brikken, men vi tipper det blir en toppmodell. 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen