Denne kan bære posene dine

Foto: DigInfo TV

Personlig assistentrobot følger deg rundt

Nyttig og liten følgesvenn.

En forskergruppe fra Tokyo Institute of Technology har utviklet en liten robot som skal fungere som en personlig bærer. Den unike robotprototypen følger eieren rundt og kan bære bagasje eller andre objekter.

Ifølge en av skaperne, professor Gen Endo, kan en fremtidig, mer utviklet utgave av roboten bli brukt til å hjelpe eldre brukere som er avhengige av såkalt oksygenterapi.

Ingen hindring

Brukeren kontrollerer roboten ved hjelp av en ledning, og roboten kommer seg deretter frem på egenhånd. Den beregner avstanden basert på ledningens lengde og retning, og oppfører seg deretter. Man kan sammenlikne det med å gå tur med en hund.

Roboten skaper sin egen fremdrift via en propell, og er battedridreven med en levetid på opptil 2,5 timer. Takket være en firehjulsdrift som likner den man finner på små oppdagelseskjøretøy man bruker på andre planeter, kan roboten klare seg over de fleste hindringer fotgjengere treffer på i ordinære miljøer.

Det er lite kraft som kreves for å trekke roboten, og dette kan derfor være en enkel og billig løsning for å hjelpe eldre eller uføre med å bevege seg rundt på handletur eller liknende.

Se videoklippet under for en nærmere forklaring av roboten:


(Kilde: DigInfo TV)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen