Denne kameradronen koster 20 000 kroner
(Bilde: Sunny Forest/Shutterstock.com, DJI)

Denne kameradronen koster 20 000 kroner

DJIs nye toppmodell Inspire One byr blant annet på 4K-video.

Kameradronen er blitt en kjær følgesvenn for mange fotografer og kommer i mange forskjellige varianter og prisklasser, alt etter hvor høye tekniske krav man stiller til dronene.

Nå har en av de mest kjente droneprodusentene DJI, som står bak de ulike Phantom-modellene, lansert en splitter ny kameradrone som skal by på mye godsaker. Dronen heter Inspire One og har ifølge DJI samlet selskapets mest avanserte teknologi i én pakke som skal være enkel i bruk.

4K-oppløsning

Inspire One kommer med et innebygget kamera som er i stand til å filme i 4K-oppløsning og ta stillbilder med en oppløsning på 12 megapiksler. Med 4K-oppløsning takler kameraet en bildefrekvens på 30 bilder per sekund.

Ellers er landingsføttene laget av karbonfiber og heves automatisk etter at dronen har tatt av, slik at kameraet har et uhindret 360-graders perspektiv. I tillegg finnes det et kamera- og sensorsystem som registrerer omgivelsene og stabliserer dronen også uten GPS-signal, noe som gjør den enklere å kontrollere innendørs.

En annen, fiffig funksjon dronen kommer med er muligheten til å bruke to fjernkontroller på samme tid. Dette gjør det mulig at én person kan kontrollere selve dronen, mens en annen styrer kameraet/gimbalen.

Koster 20 000 kroner

Dersom GPS er tilgjengelig har Inspire One også en funksjon kalt «dynamisk hjem-punkt», som betyr at dronen automatisk vil fly tilbake til der du befinner deg selv om du har byttet posisjon, ved at hjem-punktet oppdateres kontinuerlig.

Dronen kan også ta av og lette automatisk via ett trykk på en knapp. DJI har også utviklet en iPad-applikasjonen som blant annet lar deg følge med på bildet i sanntid i 720p-oppløsning, og bruke kart til å se akkurat hvor dronen befinner seg og hvilke ruter droner har fløyet.

Prisen på Inspire One ligger på 2800 dollar, altså litt under 20 000 kroner, for versjonen med én fjernkontroll. Om man ønsker to fjernkontroller må man ut med 3400 dollar, som tilsvarer 23 000 kroner pluss frakt. Det er altså ikke en spesielt billig drone. Sett opp et varsel i Prisguide, så sender vi deg en mail når den norske prisen er bekreftet.

Her er en betydelig rimeligere kameradrone: Iris+ har mange nyttige funksjoner tross lav pris »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen