Iris+.
Iris+. (Bilde: Pakhnyushchy/Shutterstock.com, 3D Robotics)

Denne kameradronen følger deg rundt helt på egen hånd

Fiffig ny modell kan også styres ved å «tegne» opp en rute på mobilen.

I takt med at kameradroner blir stadig mer populære som fototilbehør oppgraderes også droneteknologien hele tiden med nye løsninger som skal gjøre dronefotograferingen mer tilgjengelig og effektiv.

Nettstedet Engadget melder nå om et nytt dronekonsept som er ment å senke den tekniske terskelen for bruk av droner betydelig, ved å gjøre styringen av dronen så minimal og bryderi-fri som mulig.

Høy grad av autonomi

Det er selskapet 3D Robotics som står bak det nye konseptet, som ble vist frem under et arrangement i regi av Engadget nylig. Det 3D Robotics har lagd er i korte trekk en drone som i stor grad er i stand til å kontrollere seg selv.

Iris+.
Iris+.Foto: 3D Robotics

Dronen heter Iris+ og kommer blant annet med noe som heter «3PV», som er forkortelse for «3rd person view», altså tredjepersonsperspektiv. Dette er ifølge produsenten en avansert teknologi som setter dronen i stand til å automatisk følge etter brukeren ved å bli koblet opp mot GPS-en på mobilen eller nettbrettet.

Dette er riktignok en løsning vi har sett på andre droner også, for eksempel «PlexiDrone», men på Iris+ kontrolleres også selve slingringsbøylen (gimbalen) av systemet. Det vil si at kameraet alltid peker mot brukeren.

Lag en flyrute

I tillegg til dette har Iris+ også en løsning som lar deg legge opp en flyrute for dronen, for deretter å la den følge den planlagte ruten helt på egen hånd. Dette fungerer ved å bruke berøringsskjermen på mobilen eller nettbrettet til å «tegne» opp en rute.

Med denne funksjonen kan du også låse kameraet på ett punkt, dersom du for eksempel vil lage en jevn, 360-graders video av en bygning eller et annet stort objekt. Dronen kan for øvrig også lette og lande på egen hånd, og vil automatisk fly til et «hjem-punkt» dersom den havner utenfor rekkevidde eller har lite strøm.

Den kan også styres med vanlig fjernkontroll i tillegg. Iris+ er i utgangspunktet beregnet for bruk med GoPro-kameraer og kommer med innebygget feste for GoPro. Prisen er heller ikke så ille, og ligger på 750 dollar, altså litt over 5000 kroner. Mer informasjon finner du hos 3D Robotics, og se video under.

Her er en annen snedig drone: Denne kan du sette sammen selv på et par minutter »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen