DJIs nye kameradrone Phantom 3.
DJIs nye kameradrone Phantom 3. (Bilde: Serg64/Shutterstock.com, DJI)

Denne kameradronen filmer i 4K-oppløsning

DJIs nye modell Phantom 3 Professional blir også «rimelig».

For fotografer som benytter seg av kameradroner burde DJI være et kjent navn. Nå har selskapet dratt  sløret av en splitter ny modell i sin populære Phantom-serie av kameradroner, nemlig Phantom 3. Modellen kommer i to ulike versjon, Phantom 3 Advanced og Phantom 3 Professional.

Sistnevnte er nok den mest interessante modellen. Denne dronen kommer nemlig med et kamera som er i stand til å ta opp video i 4K-oppløsning med 30 bilder per sekund. I tillegg er dronen relativt rimelig, med en prislapp på DJIs hjemmeside på 1259 dollar, altså rundt 10 000 kroner.

Mange funksjoner

Dette er riktignok fremdeles en god del penger, men til sammenligning koster DJIs andre 4K-drone Phantom Inspire One hele 28 000 kroner. Phantom 3 Professional kommer dessuten med noen av de samme funksjonene som Inspire One, som for eksempel et sensorsystem som registrerer omgivelsene og stabliserer dronen også uten GPS-signal, noe som gjør den enklere å kontrollere innendørs.

Slik ser 4K-kameraet på Phantom 3 Professional-utgaven ut.
Slik ser 4K-kameraet på Phantom 3 Professional-utgaven ut. Foto: DJI

Ellers kan dronen blant annet kobles til mobiltelefonen eller nettbrettet, som setter deg i stand til følge med på videostrømmen i sanntid i 720p-oppløsning. Du kan også brukes mobilapplikasjonen til å endre på droneinnstillinger og til å kontrollere kameraet.

Mobilapplikasjonen kan i tillegg benyttes til å strømme video direkte til YouTube. Den gir deg også muligheten til å følge med på dronens posisjon på et kart i sanntid, og byr på redigeringsverktøy som enkelt lar deg redigere dronevideoene. Det følger for øvrig med en dedikert fjernkontroll om du ikke ønsker å benytte mobile enheter.

Kommer også uten 4K

Phantom 3 Professional har ellers støtte for automatisk landing og letting, og dronen har også en funksjon for å automatisk returnere til hjempunktet ved ett trykk på en knapp dersom GPS er aktivert. Kameraet, som altså ikke er avtagbart, er festet til en gimbal med tre akser. I tillegg til å filme i 4K-oppløsning tar det stillbilder i 12 megapiksler.

Den andre versjonen av dronen, Phantom 3 Advanced, tar også stillbilder i 12 megapiksler, men takler kun video i 1080p-oppløsning og 60 bilder per sekund. Modellen kommer også med en svakere batterilader enn Professional-utgaven. Advanced-versjonen av dronen koster 1000 dollar, altså rundt 8000 kroner.

Norsk pris og lansering for Phantom 3-dronene er ennå ikke kjent. Mer teknisk informasjon finner du hos DJI, og se også video under for en introduksjon.

Her er en betydelig heftigere 4K-kameradrone: Denne tar opp i 4K-oppløsning og 1000 bilder per sekund, men koster fletta »

(Via Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen