Denne høyttaleren svever i løse luften
Teknofil
(Bilde: YouTube)

Denne høyttaleren svever i løse luften

Koster bare litt over en tusenlapp.

Et nystartet selskap som heter Om Audio har lansert en rund Bluetooth-høyttaler som svever i løse luften, skriver The Verge. Svevefunksjonen har de fått til ved bruk av et elektromagnetisk felt som sitter på platen under kulen. 

Hensikten med at Om One-høyttaleren svever, skal ifølge utviklerne være at den sender ut lyden på en bedre måte. Det er en 3 watt-høyttaler, men har etter sigende like god «output» som en 10 watt-høyttaler, rundt 110 dB.

Videre har Om One innebygget mikrofon, slik at den kan brukes som konferansetelefon. Du kan dessuten bruke bare kulen som en bærbar høyttaler (uten svevefunksjonen), og da får du 15 timers batteritid. Selve kulen er 9,14 cm i diameter. Ellers kan vi ta med at den også støtter Bluetooth 4.0.

For å få stereolyd kan du for øvrig koble samme to Om One-høyttalere. Under ser du promo-videoen til Om Audio:

Litt over en tusenlapp

The Verge fikk en demonstrasjon av produktet, og kan melde at den spilte overraskende høyt. Likevel konkluderte de med at lydkvaliteten var jevngod med andre Bluetooth-høyttalere. At den svevde i tillegg, synes de derimot var en ganske kul funksjon. Det vil kanskje være artig å ha på kontoret, eller på nattbordet ditt?

Dette kunne fint vært et Kickstarter- eller Indiegogo-prosjekt, men utviklerne har isteden startet en slags innsamlingsaksjon på nettsidene sine. Der kan du også forhåndsbestille dingsen, med forventet leveringstid rundt desember 2014.

Prisen ligger på 179 dollar (1100 kroner) hvis du forhåndsbestiller via nettsiden til Om Audio. Når den etter planen kommer i ordinært salg en gang til neste år, vil imidlertid prisen stige til 199 dollar.

Lar deg se 75 000 musikkvideoer i HD
WiMP har kommet i splitter ny utgave til iOS »

(Kilder: Om AudioThe Verge)

 

 

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen