Denne harddisken på 8 TB trenger kun strøm fra USB-porten
(Bilde: Seagate)

Denne harddisken på 8 TB trenger kun strøm fra USB-porten

Seagate Innov8 er ikke som alle andre eksterne harddisker.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Den eksterne harddisken har lenge vært en kjær følgesvenn og fast medlem i «kjekt å ha»-kassa vår. Spesielt den fortreffelige 2,5-tommeren står vårt hjerte nær grunnet lav vekt og mulighet for å drives kun med strøm fra USB-porten.

Men de små harddiskene har selvfølgelig også sine begrensninger, spesielt sett mot sine velvoksne storebrødre. Vi snakker naturligvis om kapasitet – i dag får du 3,5-tommers disker på opp til 10 TB, mens du med en standard 2,5-tommer typisk er begrenset til en femtedel av dette.

For massive lagringsbehov er det altså 3,5-tommeren som gjelder, men som ekstern harddisk har denne alltid trengt ekstern strømforsyning – i tillegg til at selve disken jo er større og tyngre enn en mer 2,5-tommer. Totalt har vi da endt opp med et produkt hvor portabiliteten har vært ganske så lav.

Foto: Seagate

Med nykommeren Innov8 har harddiskprodusenten Seagate gjort noe med dette. Her har vi nemlig verdens første eksterne 3,5-tommers harddisk som kan trekke det den trenger av strøm fra USB-porten. Dette gjøres ifølge Seagate ved hjelp av noe de kaller «Ignition Boost Technology» kombinert med USB 3.1.

Nøyaktig hvordan Ignition Boost Technology fungerer vites ikke, men i selskapets pressemelding sammenlignes det med hvordan et batteri brukes til å «kickstarte» motoren på en vanlig bil.

Da kan vi tro at den benytter seg av en eller annen form for kondensator som sparker i gang harddisken. Denne må i så fall først lades fra USB-strømmen, så da snakker vi vel også om en liten forsinkelse etter at disken har blitt plugget til.

Greit med plass

Seagate Innov8 har god kapasitet – 8 terabyte med data kan den svelge unna. Ikke ser den så verst ut heller, og har nylig fått en Red Dot-designutmerkelse for sitt aluminiumskledde ytre.

Foto: Seagate

En annen detalj å merke seg er at Innov8 begytter seg av den nye USB Type-C.

Men selv med stil og kun USB-strøm vil vi ikke akkurat kalle Seagate Innov8 for spesielt portabel. Vekten er på solide 1,5 kilogram, og med de strategiske målene 20,8 x 12,4 x 3,6 centimeter vil den jo ta opp litt plass i veska eller bagen.

Er mye plass det mest viktige for deg, burde det likevel ikke være noe problem å dra med seg denne en gang i blant.

Innov8 kommer etter planen på markedet i løpet av april måned, og anbefalt utsalgspris ligger på 350 amerikanske dollar.

Hva skjuler seg inni en slik?
GUIDE: På innsiden av en ekstern harddisk >>>

(Kilde: Seagate)

(Bilde: Seagate)
(Bilde: Seagate)
(Bilde: Seagate)
(Bilde: Seagate)
(Bilde: Seagate)
(Bilde: Seagate)
(Bilde: Seagate)
(Bilde: Seagate)
(Bilde: Seagate)
(Bilde: Seagate)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen