Seagates nyeste harddisk for nettbrett og bærbare datamaskiner måler bare 5 millimeter i høyden.
Teknofil
Seagates nyeste harddisk for nettbrett og bærbare datamaskiner måler bare 5 millimeter i høyden. (Bilde: Seagate)

Denne harddisken er syltynn

Passer i både nettbrett og ultrabooker.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Seagate følger i Western Digitals fotspor, og lanserer en splitter ny harddisk som bare er 5 millimeter tykk. Dette gjør at den vil få plass i både nettbrett og tynne bærbare datamaskiner, noe de tykkere forgjengerne ikke har klart.

Det er ikke uten grunn at harddisker såvidt er å finne i nettbrett og små datamaskiner. SSD-er er både raskere og mindre, trekker lite strøm og produserer såvidt støy eller varme. Problemet er imidlertid at de er ganske dyre, spesielt hvis du vil ha en del lagringsplass. Det er ikke harddiskene.

Seagates nye 5-millimeter høye harddisk kommer med opptil 500 GB lagringsplass, og skal selges for bare 89 dollar (drøye 500 kroner). 

Fungerte på Android-nettbrett

Under pressekonferansen på Computex-messen kunne Seagates Asia-sjef Banseng Teh stolt vise frem et Android-nettbrett med harddisken installert. 

— Etterspørselen av mer lagring i nettbrett er stor, men det er ingen som vil betale for det, fortalte Teh til Cnet, mens han ristet på nettbrettet som spilte av en video, for å demonstrere at avspillingen ikke hakket. 

Det vil nok ta en stund før vi ser nettbrett på markedet med harddisker i stedet for SSD-er, men Teh ser for seg at det vil komme nettbrett som har både den tynne harddisken fra Seagate installert, i tillegg til en liten SSD som kjører operativsystemet. 

Selv om harddisker fortsatt produseres, kan det hende de forsvinner i framtiden: 
18 teknologier som kan forsvinne »

(Kilde: Cnet)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen