Denne harddisken er laget for å ta opp TV-sendinger
(Bilde: Western Digital / Montasje)

Denne harddisken er laget for å ta opp TV-sendinger

Western Digital slipper ekstern "PVR-harddisk".

Western Digital, harddiskprodusenten som stadig kniver med Seagate om å være markedsledende, har nok en gang utvidet sin portefølje. Denne gangen er det en ekstern harddisk myntet på de mange fjernsynseierne som gjerne skulle hatt mer plass til å ta opp TV-sendinger, eller vil se live TV med mulighet til å pause og spole over reklamene.

Foto: Western Digital
Foto: Western Digital

Den nye disken har fått betegnelsen My Book AV-TV, og kommer i kapasiteter på én og to terabyte. Grensesnittet er USB 3.0, som skal sikre god nok hastighet for å ta opp og spille av flere HD-strømmer samtidig. Disken er med andre ord også beregnet for bruk med TV-er som har to tunere.

Nøyaktig hvilken harddisk som sitter inni kabinettet vet vi ikke, men ifølge WDs pressemelding skal den være optimalisert for lyd og bilde. Samtidig skal den ha WD GreenPower-teknologi som visstnok gir lavere strømforbruk og mindre varmeutvikling – kjekt dersom boksen må stå sammen med annen varm elektronikk. Vi kan gjette på en WD AV-GP.

Selve kabinettet er vifteløst, og kan ligge eller stå på høykant. USB-ledningen er i tillegg på to meter, noe som betyr at det blir enklere å finne en egnet plass å sette den.

Krever kompatibel TV

Den eksterne harddisken har ingen intern opptaksfunksjon som sådan, og trenger derfor en TV med innebygd opptaksfunksjonalitet. Dette har blitt vanligere de siste par årene, og er i dag å finne på en rekke modeller.

Kompatible TV-er finner vi blant annet hos Panasonic, Toshiba, Sharp, LG og Sony. Hele listen finner du på My Book AV-TVs hjemmeside.

Pris og tilgjengelighet er ikke klart i skrivende stund.

Trenger du mer plass? Fem terabyte fra WD kommer i løpet av året »

Kilde: Western Digital

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen