Denne harddisken blir verdens tynneste på 1 TB
(Bilde: Western Digital)

Denne harddisken blir verdens tynneste på 1 TB

Western Digital gjør nye fremskritt.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Harddiskprodusentene presser stadig mer lagringskapasitet inn i modeller beregnet for bærbare PC-er, og skreller fortrinnsvis også bort tykkelsen for å kunne konkurrere med SSD-ene.

Western Digital er blant dem som nå har kommet ned i en tykkelse på 5 millimeter på sine 2,5-tommers harddisker, med sin nye modell i Blue-serien. Denne har en kapasitet på 500 GB, og hopper man opp til 7 millimeters-segmentet har man hittil fått maksimalt 750 GB med lagringsplass.

Verdens tynneste

Under Computex-messen kunngjorde Western Digital en ny rakker på 7 millimeter i Blue-serien som skal friste produsentene av tynne bærbare PC-er. Denne nykommeren får en kapasitet på hele 1 TB, noe som gjør modellen til verdens tynneste harddisk på denne størrelsen, skal vi tro pressemeldingen.

Dermed er altså gapet mellom høy lagringskapasitet og slanke dimensjoner blitt enda mindre. PC-produsentene Asus og Acer er blant dem som har latt seg overbevise og har sagt at Western Digitals nye harddisk vil dukke opp i deres bærbare PC-er.

Av andre tekniske spesifikasjoner kjører harddisken med 5400 RPM og bruker SATA-grensesnittet på 6 Gbit/sekund. Vekten er på 95 gram.

Western Digital har allerede begynt å sende ut harddisken til produsenter, men det er usikkert når de første PC-ene med modellen blir tilgjengelige.

Lagringsplassen øker også på modeller med standardformatet 9,5 mm: HGSTs nye harddisk setter kapasitetsrekord »

(Kilder: Pressemelding, Notebook Review, Techradar)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen