Rivvr-boksen i aksjon.
Rivvr-boksen i aksjon. (Bilde: Rivvr)

Oculus Rift og HTC Vive blir trådløse ved hjelp av en liten boks

Nytt produkt gjør de brysomme kablene til en saga blott.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

En av de mange hindringene som må overkommes før VR-briller kan håpe på en allmenn appell er kablene som henger fra brillene og som begrenser bevegelsesfriheten. For litt siden kunne vi melde om et produkt som gjør HTC Vive trådløs, og nå har det kommet enda en tilsvarende innretning.

Blant andre TechCrunch rapporterer om en sak kalt Rivvr, som ved hjelp av Wi-Fi gjør ledninger til Oculus Rift og HTC Vive unødvendige.

40-80 Mbit/s

Innretningen tar form som en boks som plasseres bak på hodestroppen, som kobles til VR-hodesettet med en USB-, HDMI- og strømkabel. Deretter er det bare å koble boksen til samme Wi-Fi-nettverk som PC-en for å sende signaler fra PC-en til enheten.

Boksen er plassert bak på hodestroppen.
Boksen er plassert bak på hodestroppen. Foto: Rivvr

Produsenten har ikke vedlagt så mange tekniske spesifikasjoner, men ifølge TechCrunch, som fikk ta en nærmere titt på produktet, bruker boksen proprietær teknologi til å sendes videosignaler trådløst med en kapasitet på 40-80 Mbit/s.

Seks timers batteritid

Selve boksen skal veie 300 gram, og skal visstnok ikke merkes noe særlig siden kablene, som også veier en del, er borte. Batteripakken har for øvrig en varighet på seks timer.

Forsinkelsen ligger på 11 millisekunder, som ifølge TechCrunch er godt nok til at forsinkelsen ikke er merkbar, men samtidig opplevde nettstedets utsendte litt fusk i signalet et par ganger. Produktet er imidlertid ikke helt ferdig. Det skal lanseres til våren neste år, men en pris foreligger ennå ikke.

MIT jobber også med trådløs VR-teknologi »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen