Denne gjør ditt gamle vrak til en smart-bil
Teknofil
(Bilde: YouTube/The Verge)

Denne gjør ditt gamle vrak til en smart-bil

Bytt ut bilstereoen din med en diger skjerm.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Du kjenner kanskje Parrot best som droneprodusent, men det franske selskapet har også andre jern i ilden. For eksempel lager de betjeningspaneler til biler. På CES-messen har de nettopp lansert en ny og spennende modell, og The Verge har tatt en nærmere kikk på den.

Med Parrot RNB 6 vil du få funksjoner i din gamle bil som bare helt nye biler kan skilte med. Dashboard-dingsen støtter både Googles Android Auto-system og Apples Carplay-system, noe som gjør at du kan koble til mobilen din enten du har en iPhone eller en Android-mobil. Slik får du tilgang til apper og taletjenester.

Erstatter bilstereoen

Selve dingsen er utstyrt med et kamera, og dermed kan du få funksjoner som bremseassistanse og hjelp til å skifte fil. I tillegg kan du ta time-lapse-opptak av turen. Dette er funksjoner som er bakt inn i Parrots eget grensesnitt. Her får du også flere lydfunksjoner, deriblant en tilpasning av lyden i forhold til hvor mange personer som sitter i bilen.

Systemet skal ifølge Parrot passe i om lag 90 prosent av bilene som er på veien i dag, og den tar plass der du i dag har bilstereoen din. For å få plass må bilens dashboard ha rom til såkalt 2-DIN («Double DIN»), som vil si et panel på 180 x 100 millimeter. I eldre biler vil vi derimot tippe at der kanskje er vanligere med 1-DIN («Single DIN»)-bilstereo som standard. Dette er altså 180 x 50 millimeter.

Dingsen kan også kobles til OBD-porten, bilens diagnoseverktøy.

Se The Verges gjennomgang av Parrot RNB 6 fra CES her:

 

Får du ikke hørt Radioresepsjonen i bilen?
Skaff deg en «DAB-dingsorama» med hjelp fra Prisguide »

(Kilde: The Verge)

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen