Nå kan du lære å spille gitar uten problemer

Teknofil Denne gitaren er ikke som alle andre

Nå kan du lære å spille gitar uten problemer

Digital gitar gjør stor suksess på Kickstarter.

Mange har kanskje irritert seg over at de ikke egentlig lærer å spille gitar med spill som Guitar Hero, men nå kommer løsningen for de som ikke har lyst eller tid til å lære gitarklimpring på den tradisjonelle måten.

Se opp for gTar – en digital iPhone-kompatibel gitar som har gjort braksuksess på Kickstarter.

I løpet av bare to timer samlet prosjektet inn 30 000 dollar (180 000 kroner), og i skrivende stund har 325 støttespillere dyttet inn 119 184 dollar av målet på 100 000, med 34 dager igjen av fristen. Så hva er dette for noe, da?

Undervisningsverktøy

gTar kommer med en innebygd iPhone-dokk som benytter seg av sensorer for å videresende det du spiller på strengene til en spesialdesignet iPhone-app. gTar har dessverre ikke kompatibilitet med Android eller andre systemer foreløpig.

Selskapet Incident står bak gTar, og hensikten bak den digitale gitaren er å tilby undervisning og læring til folk som har lyst til å lære seg å spille uten all frustrasjonen og tidssluket.

Tre ferdighetsnivåer

Alt du behøver å gjøre er å plassere iPhonen din i dokken på gitaren og fyre opp gTar-appen med noen gitte låter, før lysdioder på gitarhalsen viser deg hvilke strenger du skal spille og trykke ned.

Gitaren oppdager nøyaktig hva som blir spilt av i sanntid og sender tonene til iPhonen som spiller av selve lyden. Andre smarte egenskaper er en tjeneste kalt SmartPlay – som skrur lyden av feilaktige noter, så du slipper å bli irritert og vippet av pinnen.

Du kan velge mellom tre ulike ferdighetsnivåer. «Lett» viser deg bare hvilken streng du skal slå, «medium» krever at du også trykker riktige strenger ned, mens «vanskelig» gir deg økt frihet (og ansvar for å spille riktig).

Ifølge selskapet bak vil gTar få en veiledende markedspris på 450 dollar, eller 2700 kroner.

Se presentasjonsvideoen av gTar på YouTube:


(Kilde: Kickstarter)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen