Dette er den nye PiDrive-disken på 314 GB.
Dette er den nye PiDrive-disken på 314 GB. (Bilde: Western Digital)

Denne gir Raspberry Pi massevis av lagringsplass til en rimelig penge

Western Digital har lansert en ny harddisk spesifikt designet for knøttemaskinen.

Raspberry Pi kan brukes til mye, og om du har tenkt å bruke den til å bygge en fungerende PC er du avhengig av ekstern lagringsenheter om du vil ha noe mer enn det et SD-kort rommer. Nå har Western Digital lansert en ny «PiDrive»-harddisk som er spesiallaget for Raspberry Pi.

Harddisken, som kobles til via USB, er på 314 GB og er et rimeligere alternativ til Western Digitals eksisterende PiDrive på 1 TB.

Strømgjerrig

I utgangspunktet er harddisken en ganske vanlig enhet på 2,5 tommer og 7 millimeter. Det som imidlertid gjør den egnet for Raspberry Pi er blant annet at den byr på Pi-tilpasset strømstyring, og skal dra mindre strøm enn vanlige harddisker når du bruker den med knøttemaskinen.

Raspberry Pi 2 Model B.
Raspberry Pi 2 Model B. Foto: Renata Suman

Det er jo ikke dermed sagt at du ikke kan bruke den med andre, tilsvarende produkter. Ellers er den nye PiDrive-harddisken kompatibel med Western Digitals øvrige Pi-utstyr, som «Enclosure»-kabinettet og PiDrive-kabelsettet.

266 kroner i USA

Et annet produkt i Western Digitals eksisterende «Pi-pakke» du kan bruke disken med er for øvrig «BerryBoot», som setter deg i stand til å laste flere ulike programmer eller operativsystemer på lagringsenheter som er tilkoblet Raspberry Pi ved oppstart.

Den nye 314 GB-enheten koster 31 dollar, cirka 266 kroner, på produsentens hjemmeside. Den bli tilgjengelig i USA den 30. mars, men norsk pris og tilgjengelighet er ikke kjent.

Det kom nylig en ny Raspberry Pi-modell: Versjon nummer tre er raskere og bedre enn før »

(Via PC World)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen