Dette er den nye PiDrive-disken på 314 GB.
Dette er den nye PiDrive-disken på 314 GB. (Bilde: Western Digital)

Denne gir Raspberry Pi massevis av lagringsplass til en rimelig penge

Western Digital har lansert en ny harddisk spesifikt designet for knøttemaskinen.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Raspberry Pi kan brukes til mye, og om du har tenkt å bruke den til å bygge en fungerende PC er du avhengig av ekstern lagringsenheter om du vil ha noe mer enn det et SD-kort rommer. Nå har Western Digital lansert en ny «PiDrive»-harddisk som er spesiallaget for Raspberry Pi.

Harddisken, som kobles til via USB, er på 314 GB og er et rimeligere alternativ til Western Digitals eksisterende PiDrive på 1 TB.

Strømgjerrig

I utgangspunktet er harddisken en ganske vanlig enhet på 2,5 tommer og 7 millimeter. Det som imidlertid gjør den egnet for Raspberry Pi er blant annet at den byr på Pi-tilpasset strømstyring, og skal dra mindre strøm enn vanlige harddisker når du bruker den med knøttemaskinen.

Raspberry Pi 2 Model B.
Raspberry Pi 2 Model B. Foto: Renata Suman

Det er jo ikke dermed sagt at du ikke kan bruke den med andre, tilsvarende produkter. Ellers er den nye PiDrive-harddisken kompatibel med Western Digitals øvrige Pi-utstyr, som «Enclosure»-kabinettet og PiDrive-kabelsettet.

266 kroner i USA

Et annet produkt i Western Digitals eksisterende «Pi-pakke» du kan bruke disken med er for øvrig «BerryBoot», som setter deg i stand til å laste flere ulike programmer eller operativsystemer på lagringsenheter som er tilkoblet Raspberry Pi ved oppstart.

Den nye 314 GB-enheten koster 31 dollar, cirka 266 kroner, på produsentens hjemmeside. Den bli tilgjengelig i USA den 30. mars, men norsk pris og tilgjengelighet er ikke kjent.

Det kom nylig en ny Raspberry Pi-modell: Versjon nummer tre er raskere og bedre enn før »

(Via PC World)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen