Denne gir deg to eksterne skjermer på en Mac

Denne gir deg to eksterne skjermer på en Mac

Og alle andre maskiner, helt uten programvare

Hardware.no/Hannover: To eksterne skjermer ut av en bærbar maskin er ikke alltid like lett. De fleste tradisjonelle bærbare PC-ene støtter ofte slikt via en dokkingstasjon, men det er ikke alltid en mulighet.

Bruker du en Mac er problemet raskt enda større, den eneste skikkelige løsningen er foreløpig å kjøpe to svindyre Thunderbolt-skjermer. Men det har skjermkortprodusenten Sapphire en løsning på, den lille boksen de kaller Vid-2X gir deg to eksterne skjermer fra én kontakt, helt uten programvare.

Alt skjer i boksen

Den lille boksen støtter forøvrig alle PC-er på markedet, om det så er OS X, Windows, eller Linux som er operativsystemet ditt. All styring av bildet skjer nemlig inni selve boksen, det eneste du gjør er å koble maskinen din til i den ene enden, og de to skjermen i den andre. På den måten er den en av få fullverdige løsninger som også støtter epple-verdenen.

– For alt selve maskinen din vet har du bare én stor skjerm koblet til maskinen din. Vid-2X tar seg av resten. Du kan enten splitte bildet for å få et stort bilde over to skjermer, eller speile det samme innholdet på begge skjermen, forteller Bill Donnelly, PR-sjefen til Sapphire.

Hver skjerm kan ha en oppløsning på opp til 1920 x 1200 piksler blir vi fortalt. Boksen syr så dette bildet sammen, og maskinen din vil da tro den bare sender étt stort bilde på for eksempel 3840 x 1200 piksler ut til én skjerm. Når det i realiteten er to fysiske skjermer.

– Velger du å spre bildet over to skjermer fremfor kloning kan du korrigere bildet for kantene på skjermene dine, bezel correction, via et par brytere. Fortsatt skjer absolutt alt inni selve boksen, du trenger ingen former for programvare, forteller Donnelly.

– Vi ser for oss at dette kan gjøre det langt billigere for brukere av bærbare Mac-er å jobbe på to eksterne skjermer, men også mange andre grupper. Tradisjonelt har de fleste stasjonære maskiner bare to bildeutganger, og med Vid-2X kan du dermed få tre skjermer å jobbe med, fortsetter han.

– Redigerer du video kan du for eksempel ha en perfekt kalibrert skjerm til å se det du har laget koblet direkte til maskinen, samt to andre skjermer til å gjøre selve videoredigeringen via boksen vår.

På markedet øyeblikkelig

Vid-2X kommer i to versjoner, der den ene har tilkobling inn for DisplayPort, mens den andre mottar signaler fra en dual-link DVI-kabel. Begge gir deg to DVI-utganger.

Sapphire selv har satt den veiledende prisen til 179 USD, noe som kan bety rundt 1300 – 1400 kroner her til lands. Vid-2X ble lansert i det stille for noen uker siden, men skal etter planen være tilgjengelig for salg fra og med denne uken.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen