BlueROV2.
BlueROV2. (Bilde: Blue Robotics)

Denne gir deg proff undervannsutforskning til en «overkommelig» pris

Undervannsdronen BlueROV2 er lansert.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det finnes allerede en del droner for utforskning av det våte element, og nå melder blant andre Digital Trends at enda en undervannsdrone har sett dagens lys. Dronen heter BlueROV2 og er produsert av Blue Robotics.

BlueROV2 beskrives av produsenten som en overkommelig undervannsdrone med høy ytelse. Med en pris på rundt 3000 dollar, cirka 25 000 kroner, koster den riktignok en del, men er samtidig billigere enn mange andre modeller. 

Kan dykke 100 meter

Dronen er laget for en dybde på opptil 100 meter og kommer med et oppsett på seks motoriserte propeller som skal gi god fleksibilitet og manøvrérbarhet, og som ifølge produsenten vanligvis kun finnes på vesentlig dyrere modeller. Den har også flere kraftige LED-lys om bord. 

BlueROV2.
BlueROV2. Foto: Blue Robotics

Avhengig av konfigurasjon kan dronen filme video med 1080p-oppløsning, som kan sendes til brukerens skjerm i sanntid med en forsinkelse på 200 millisekunder. Dronen kobles til et PC eller nettbrett via en kabel og kontrolleres via en egen applikasjon.

Konfigurérbar

Kabelen kan leveres i en lengde på helt opptil 300 meter. Produktet kommer kun delvis sammensatt, så brukeren må gjøre resten av jobben selv, men produsenten lover at ingen lodding eller liming er påkrevd. 

Dronen er ellers laget for å være konfigurérbar, slik at den kan tilpasses ulike typer bruk. Den kan forhåndsbestilles nå via hjemmesiden, hvor du også kan lese flere tekniske detaljer om produktet. Leveringstidspunktet er satt til august i år, og under kan du se en introduksjonsvideo til dronen. 

Xiaomi har lansert en ny flyvende drone: Den blir selskapets første steg inn i droneverdenen »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen