René Korte viser frem Skyrim og Power-Grid
René Korte viser frem Skyrim og Power-Grid

Denne gir deg full kontroll i Skyrim

Roccat gjør smarttelefonen din til et kontrollsenter for spill, programmer og overklokking.

Utviklingsavdelingen hos Roccat har jobbet på høygir den siste tiden, og rakk akkurat å bli ferdige med deres nye mobilapplikasjon kalt Power-Grid nå til CeBIT. Vi fikk ikke lange tiden sammen med applikasjonen, men dette er noe av det mest spennende vi har sett hitill på CeBIT.

Slik virker det

Power-Grid består av to programdeler; én kjører på datamaskinen din mens den andre kjører på smarttelefonen din. All informasjonen hentes direkte fra maskinen, og sendes til applikasjonen på telefonen via WiFi. Den bruker en egen protokoll som René Korte, CEO i Roccat, egentlig ikke vil snakke om.

Full oversikt over maskinstatus
Full oversikt over maskinstatus

– Jeg vil helst ikke gi noen konkurrenter noe som helst hint om hvordan vi gjør dette, sier han med et smil.

Få full oversikt

Det er funksjonaliteten som gjør Power-Grid så spennende. Som standard er det tre forhåndsdefinerte oppsett, men du kan også legge til egendefinerte oppsett, kalt "grids".

Incoming Center gir deg en oversikt over alt som kommer av kommunikasjon inn mot deg. Meldinger på MSN, TeamSpeak, Twitter, Facebook og så videre. I tillegg kan du bruke spillhodesettet ditt til å svare på telefonsamtaler.

Stats Control gir deg en oversikt over status på en rekke sentrale parametre. Prosessorlast, temperatur, nettverkstrafikk, minnebruk og så videre.

Oppsett av egen grid er lekende enkelt
Oppsett av egen grid er lekende enkelt
Eksempel på egen grid
Eksempel på egen grid

Sound Control gir deg kontroll over musikken din, samt volumkontroll for programmer som for eksempel Skype.

Styr Skyrim med mobilen

Det morsomste er nok likevel å kunne lage din egen grid. Her kan du velge forhåndslagde funksjoner og makroer fra et rikholdig bibliotek, eller lage egne.

– Du kan gjøre akkurat som du vil, omtrent alt er mulig. Snarveier til Word, Photoshop eller Outlook? Eller hva med et oppsett til Skyrim?

Korte viser hvordan man kan sette opp telefonen til å kontrollere en rekke ting i Skyrim. Du har kanskje irritert deg over hvordan det er å skifte våpen i Skyrim? Her har vi laget oppsett som gir deg mulighet til å bytte våpen og magi med et tastetrykk på telefonen.

Power-Grid er utviklet for spillere, men også en rekke andre områder kan få nytte av programmet. For Photoshop kan du for eksempel legge inn en rekke kommandoer. Liker du overklokking kan du også gjøre en rekke spennende ting direkte fra telefonen. Korte forteller også at de er i dialog med en rekke maskinvareprodusenter for å få utvidet funksjonaliteten på dette området også.

Gratis som grunnmodell

Power-Grid er gratis å laste ned, og da kan du gjøre alt som er nevnt over. Om du vil ha flere egne grids så kan du kjøpe dette for 99 cents per grid.

Tilgjengelig til uken

Så det som er litt kjedelig. Power-Grid kommer bare til iPhone nå til uken. Om du bruker Android må du vente helt til august, og om det er Windows Phone du sitter med må vente enda lengre. Korte forteller at de håper på en lansering i løpet av året for denne versjonen.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen