(Bilde: Montasje: Metabones/iStock)

Denne gir bedre lysstyrke og skarphet

Det høres utrolig ut, men Metabones nye adapter kan faktisk holde det den lover.

Mandag lanserte Metabones i samarbeid med Caldwell Photographic en ny adapter til speilløse systemkameraer, kalt Speed Booster. Metabones har tidligere produsert adaptere som blant annet har gjort det mulig å bruke objektiver med Canons EF-fatning på systemkameraer fra andre produsenter. Speed Booster vil kunne tilby noe av det samme, men vil samtidig også forbedre ytelsen til objektivet.

I følge Metabones nettsider vil deres nyeste adapter både gjøre at objektivet det brukes på får et helt trinn større blender, samt få bedre skarphet. Til gjengjeld vil brennvidden minke med 0,71 x.

Foto: Metabones

Brukt på for eksempel objektivet Canon EF 85mm f/1.2L USM II vil man plutselig operere med en brennvidde på 59 mm og en blender med største åpning på f/0.9. Dersom kameraet det brukes på har en APS-C-bildebrikke vil adapteren redusere brennviddeforlengelsen til å kutte bare 1,09 ganger, og man sitter igjen med en brennvidde som nesten tilsvarer det man får med fullformat.

Speed Booster vil i første omgang komme til Sonys NEX-serie og gi tilgang til Canon-objektiver med EF-fatning. Adapteren gir mulighet for å styre blender, bildestabilisator, EXIF-data og autofokus for objektiver lansert etter 2006. Den er tilgjengelig fra Metabones nettbutikk og koster 599 dollar, eller omtrent 3300 kroner. Metabones lover å slippe adaptere med andre kombinasjoner etterhvert. Det er imidlertid ikke alle kombinasjoner som er mulig, siden optikken man bruker nødvendigvis må være laget for å ha større bildebrikke og lengre registeravstand enn optikken selve kameraet er beregnet på.

Slike adaptere er kanskje nytt for de fleste fotointeresserte, men tilsvarende har eksistert i lengre tid for teleskoper og astrofoto-bruk. Dette kan du lese mer om i del 4 av Akams astrofotoguide.

Les også: Sony Handycam - Satser på mer vidvinkel

Kilde: Metabones.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen