Denne GIF-animasjonen har du nok aldri sett maken til
(Bilde: YouTube)

Denne GIF-animasjonen har du nok aldri sett maken til

Kreativ sjel laget GIF-animasjon av gigantisk maleri fotografert fra rommet.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det skorter ikke på kreative prosjekter i fotoverdenen, hvorav noen ikke krever allverdens med arbeid, mens andre er vesentlig mer ressurskrevende. Et nytt prosjekt som blant andre nettstedet Mashable har fanget opp må definitivt sies å tilhøre sistnevnte kategori.

En britisk gatekunstner ved navn INSA, som spesialiserer seg på å male motiver på ulike overflater og deretter sette maleriene sammen til GIF-animasjoner, har nå ferdigstilt sitt mest ambisiøse prosjekt hittil.

Ble fotografert av satelitt

Det den britiske kunstneren gjorde var å samle sammen en gruppe på 20 personer for å male et gedigent motiv på bakken som er så stort at det kan ses fra rommet. Deretter ble det malt ytterligere tre lag oppå motivet for å endre mønstrene.

De fire mønstrene ble fotografert av en satelitt, og dermed altså satt sammen til en spektakulær animasjon. Maleriene hadde en størrelse på vanvittige 14 379 kvadratmeter og bestod av et antall gule og røde hjerter som hver var 24 meter i bredden.

Siden det ble malt fire ulike motiver oppå hverandre var det totalte, malte arealet på hele 57 516 kvadratmeter, og dermed var det en ikke helt ubetydelig mengde maling som gikk med til det djerve prosjektet. Bildene ble tatt fra en høyde på 694 kilometer.

Ga ham en «pervers» glede

På grunn av den enorme størrelsen til motivet var ikke kunstneren selv i stand til å se hvordan bildet ble seende ut underveis i arbeidet, og dermed måtte han simpelthen stole på beregningene han gjorde med penn og papir. Hele arbeidet tok seks dager, hvorav tre dager gikk med til å male det opprinnelige motivet, og deretter én dag til hvert av de påfølgende tre bildene.

Kunstneren sa til Mashale at det gir ham en slags «pervers glede» å legge så mye arbeid inn i en liten GIF-animasjon på bare 600 piksler. Om arbeidet var verdt innsatsen kan du selv bedømme i videoen under, som også inneholder mer informasjon om selve prosjektet og ikke minst selve GIF-animasjonen. 

Her er noen andre fascinerende bilder tatt fra rommet: Denne timelapse-videoen er satt sammen av tusenvis av bilder tatt fra romstasjonen ISS »

 (Via DIY Photography)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen