Med Airtame kan du enkelt strømme bilde og lyd fra datamaskinen til en hvilken som helst annen skjerm.
Med Airtame kan du enkelt strømme bilde og lyd fra datamaskinen til en hvilken som helst annen skjerm. (Bilde: Airtame ApS)

Denne geniale dingsen har tatt helt av – med god grunn

Danske utviklere har sørget for at det blir «dejlig enkelt» å dele skjerminnhold.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Vi har strømmeteknologier Mirocast, Airplay og Chromecast. Nå går folk likevel helt bananas for å støtte et nytt folkefinansiert utviklingsprosjekt som tilsynelatende kan bli en skikkelig skummel konkurrent til disse.

Airtame er navnet på teknologien som en gruppe danske utviklere startet å lage fordi de var møkk lei av å hanskes med kabler, overganger og komplisert programvare hver gang de ville vise frem noe fra datamaskinen sin til andre. Resultatet er en liten og kompakt dongle som du kan plugge rett inn i en hvilken som helst skjerm for å duplisere eller utvide ditt eget skrivebord.  

Airtame kan kobles til andre skjermer så de speiler eller utvider skrivebordet ditt. Om du mangler HDMI-inngang kan du ironisk nok kjøpe et adapter av firmaet som ønsket å komme de til livs.
Airtame kan kobles til andre skjermer så de speiler eller utvider skrivebordet ditt. Om du mangler HDMI-inngang kan du ironisk nok kjøpe et adapter av firmaet som ønsket å komme de til livs.Foto: Airtame ApS

En stor motivasjonsfaktor har også vært å lage en enhet som fungerer på flere enheter, uansett hvor ny programvare de har, eller hvilken produsent som står bak. Åpen-kildekode sørger også for at fremtiden ligger åpen for flere utvidelser og forbedringer.

Enklere enn tidligere

Alt du som eier en Airtame skal behøve å gjøre er å plugge den inn i HDMI-porten til enheten du vil strømme innholdet ditt mot, og datamaskinen din tar seg av resten – så lenge du har koblet den til det trådløse nettverket ditt. Ingen ting trenger å være tilkoblet datamaskinen din, da alt denne trenger er et lite styringsprogram som legger seg i oppgavelinjen og lar deg velge hvilken Airtame-enhet du vil strømme til.

Med Airtame kan du enkelt strømme bilde og lyd fra datamaskinen til en hvilken som helst annen skjerm.
Med Airtame kan du enkelt strømme bilde og lyd fra datamaskinen til en hvilken som helst annen skjerm.Foto: Airtame ApS

Du kan nemlig strømme via opptil tre Airtame-enheter på samme tid, som kan være plugget inn i alt fra TV-en i stuen, projektoren i kjelleren, eller for den saks skyld en annen datamaskin. 

Full-HD-strømmer er selvsagt støttet, og det samme er lyd i to kanaler. Slik kan du ved å duplisere innholdet på skjermen din vise både bilder, dokumenter og video til interesserte tilskuere. Likefullt kan det av og til være kjekt å få litt mer arbeidsplass. Da kan skrivebordets utvidelsesfunksjon hjelpe deg og for eksempel la deg surfe på nettet mens du strømmer en kjedelig film med kjæresten.

PC til PC

Om du noen gang har deltatt i en kollekviegruppe, skulle du kanskje ønske at dere alle hadde muligheten til å følge med på faglitteraturen eller undersøke kilder sammen uten at en av dere måtte koble seg opp til en storskjerm. På samme måte kunne det ofte være et problem for folkene på bakre rad å følge med på foreleserens presentasjon langt der fremme.

Problemer som dette løses elegant med Airtame, som lar deg sende skjermbildet ditt som et eget vindu til andre datamaskiner bare ved hjelp av medfølgende programvare. Slik kan alle få informasjonen du ønsker å gi dem helt nært på.

Lett maskinvare

Beskjeden maskinvare som er  kraftig nok til oppgaven.
Beskjeden maskinvare som er kraftig nok til oppgaven.Foto: Airtame ApS

Selve Airtame-enheten kjører på både Windows, OS X og Linux, og er bygget rundt en ARM-prosessor på 1 GHz som får med seg 512 MB minne. Videre har den støtte for HDMI 1.4 og WiFi-standarden 802.11n.

Selv om responstiden alltid kan føre til hodebry når det kommer til trådløs strømming, hevder utviklerne av Airtame likevel å mestre denne brassen relativt godt.

Etterslepet på videosignaler skal ligge på mellom 25 og 150 millisekunder, og programvaren velger automatisk en modus som er optimalisert for akkurat det inneholdet du strømmer. Under strømming av spill ligger fokuset på lav responstid og høy bildeoppdatering, under video på å opprettholde en god buffer, mens det for presentasjoner i mye større grad fokuseres på bildekvalitet.

Det tok bare noen dager før det danske utviklerselskapet kunne rope jackpot, og siden finansieringen allerede er sikret håper de nå å kunne bruke eventuelle ekstra inntekter på utvikling av applikasjoner for Android og iOS.

Om du støtter prosjektet deres loves du en Airtame-dongle allerede i mai, mens det endelige produktet er ventet i tredje kvartal.

Strømming er populært for tiden:
Her strømmes PC-innholdet til Wii-kontrolleren »

(Kilde: Indiegogo)

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen