Denne går på bæsj

SUSER AVGÅRDE PÅ AVFØRING: Japans største toalettprodusent prøver seg på noe nytt. Denne motorsykkelen går på dyreekskrementer. (Bilde: Toto)

Denne går på lort

Japans mest kjente toalettfabrikant avduket onsdag en «lortdrevet» motorsykkel som kan kjøre opptil 300 kilometer på en tank fylt med dyreavfall.

Det skal være verdens første farkost drevet på avfallsstoffer. Trehjulingen har et toalett istedenfor et vanlig sete, og en diger tørkerull bak.

Men da en ung, kvinnelig modell klatret på sykkelen for en testkjøring onsdag var toalettgiganten Toto raskt ute med å påpeke at hun ikke ville sørge for drivstoff, melder AFP.

- Biogassen den bruker som drivstoff er ikke laget av menneskelig avfall. Den lages av avfall fra husdyr og kloakk, sier talsmann for selskapet, Kenji Fujita, til journalister i en forstad til Tokyo.

Les også: Bill Gates jakter på fremtidens toalett

- Vi håper å øke oppmerksomheten blant forbrukere om vår grønne kampanje gjennom utvikling av miljøvennlige produkter som sparedusjer og sparetoaletter, legger Fujita til.

Selskapet, som lager toaletter utrustet med en rekke ekstra tilbehør som oppvarmede seter, vannsprut med trykk og temperaturkontroll og bakgrunnsmusikk, har ingen planer om å gjøre motorsykkelen kommersielt tilgjengelig.

Se Reuters reportasje om motorsykkelen:

Dette er en reklamefilm for Totos grønne kampanje:

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen