Denne går i strupen på Apples Retina-MacBook
Teknofil
(Bilde: Toshiba)

Denne går i strupen på Apples Retina-MacBook

Toshiba lanserer ny bærbar PC med knalloppløsning.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Toshiba har nå bestemt seg for å utvide kolleksjonen sin av bærbare PC-er i toppklassen. Dette gjør de like greit ved å introdusere en helt ny serie, kalt KIRA.

Foto: Toshiba
Foto: Toshiba
Foto: Toshiba

Sikter på Apple og Google

Den første modellen i den nye serien har fått navnet KIRAbook, og blir Toshibas forsøk på å utfordre Apples høyoppløste Apple MacBook Pro 13" og Googles Chromebook Pixel.

Den 13,3 tommer store skjermen til KIRAbook-maskinen får nemlig en oppløsning på anstendige 2560 x 1440 piksler, noe som riktignok er litt lavere enn begge konkurrentene. Pikseltettheten er imidlertid på 221 piksler per tomme, kun 6 mindre enn Apples Retina-modell.

Toshiba skal visstnok lansere tre ulike utgaver av den nye bærbare PC-en, men foreløpig foreligger kun spesifikasjonene til to av dem. Den ene leveres med en Intel Core i5-3337U-prosessor, mens en dyrere variant skal utstyres med Intel Core i7-3537U.

Magnesium-innpakning

Utover dette skal modellene komme med en SSD på 256 GB og 8 GB minne, med en frekvens på 1600 MHz. KIRAbook byr også på berøringsskjerm med ti berøringspunkter, men det skal være mulig å få modeller uten denne funksjonaliteten.

Skallet til maskinen er laget av en såkalt AZ91 magnesium-legering, som Toshiba påstår er dobbelt så sterkt som aluminium, og også vesentlig lettere. Startvekten til KIRAbook er på cirka 1,18 kilogram. Tykkelsen er på 1,8 cm.

KIRAbook-modellene vil bli tilgjengelig 12. mai i USA. Veiledende amerikansk utsalgspris vil ligge mellom 1600 dollar og 2000 dollar for de tre utgavene. Norsk pris og tilgjengelighet er ikke kjent.

Samsung har også en lignende modell på gang, basert på Ultrabooken deres:
Les vår test av Samsungs tynneste bærbare datamaskin, NP900X3C »

(Kilder: Cnet, Engadget, TheNextWeb)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen