Toshibas nye har høyoppløst skjerm og er laget av et spesielt metall.
Toshibas nye har høyoppløst skjerm og er laget av et spesielt metall. (Bilde: Toshiba)

Ny bærbar går i strupen på Apples Retina-MacBook

Toshiba lanserer ny bærbar PC med knalloppløsning.

Toshiba har nå bestemt seg for å utvide kolleksjonen sin av bærbare PC-er i toppklassen. Dette gjør de like greit ved å introdusere en helt ny serie, kalt KIRA.

Foto: Toshiba
Foto: Toshiba
Foto: Toshiba

Sikter på Apple og Google

Den første modellen i den nye serien har fått navnet KIRAbook, og blir Toshibas forsøk på å utfordre Apples høyoppløste Apple MacBook Pro 13" og Googles Chromebook Pixel.

Den 13,3 tommer store skjermen til KIRAbook-maskinen får nemlig en oppløsning på anstendige 2560 x 1440 piksler, noe som riktignok er litt lavere enn begge konkurrentene. Pikseltettheten er imidlertid på 221 piksler per tomme, kun 6 mindre enn Apples Retina-modell.

Toshiba skal visstnok lansere tre ulike utgaver av den nye bærbare PC-en, men foreløpig foreligger kun spesifikasjonene til to av dem. Den ene leveres med en Intel Core i5-3337U-prosessor, mens en dyrere variant skal utstyres med Intel Core i7-3537U.

Magnesium-innpakning

Utover dette skal modellene komme med en SSD på 256 GB og 8 GB minne, med en frekvens på 1600 MHz. KIRAbook byr også på berøringsskjerm med ti berøringspunkter, men det skal være mulig å få modeller uten denne funksjonaliteten.

Skallet til maskinen er laget av en såkalt AZ91 magnesium-legering, som Toshiba påstår er dobbelt så sterkt som aluminium, og også vesentlig lettere. Startvekten til KIRAbook er på cirka 1,18 kilogram. Tykkelsen er på 1,8 cm.

KIRAbook-modellene vil bli tilgjengelig 12. mai i USA. Veiledende amerikansk utsalgspris vil ligge mellom 1600 dollar og 2000 dollar for de tre utgavene. Norsk pris og tilgjengelighet er ikke kjent.

Samsung har også en lignende modell på gang:
Selskapet har vist frem en 9-serie med samme oppløsning som KIRAbook »

(Kilder: Cnet, Engadget, TheNextWeb)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen