Denne funksjonen får ikke Samsung og Apple

LGs neste supermobil får fingeravtrykksleser, men Samsung og Apple sliter med leveransene.

Det har for en tid siden versert flere rykter om en fingeravtrykksleser i iPhone 5S. Spekulasjoner har også gått på at Samsung vil gjøre det samme i neste toppmodell. Nå ser det imidlertid ut som selskapene bak fingeravtrykksleserne ikke klarer å produsere nok til at dette er mulig.

Ifølge det koreanske ETNews skal Samsung ha planlagt å utstyre Galaxy Note 3 med fingeravtrykksleser, men skal ha vært nødt til å droppe funksjonen i siste liten fordi leverandørene ikke var i stand til å produsere nok. Avisen mener at Apple kanskje vil forsinke iPhone 5S-lanseringen på bakgrunn av problemer knyttet til dette.

Invitasjonen hinter om fingeravtrykksleser.
Invitasjonen hinter om fingeravtrykksleser.Foto: LGs offisielle invitasjon for 7. august.

LG G2 får fingeravtrykksleser

En mobilprodusent som derimot planlegger å levere en mobil med fingeravtrykksleser i nær fremtid er LG. I en video som lekket for litt over et par uker siden ser vi av volumkontrollen er plassert på baksiden av telefonen, og i midten er det et felt som utvilsomt ser ut som en fingeravtrykksleser. I tillegg har flere bilder dukket opp.

LG selv har også sendt ut en invitasjon med et bilde som viser en finger over baksiden av telefonen. I bildeserien helt nederst i saken kan du se alle bildene som underbygger påstanden. 

Det ser altså ut til at LG kan være tidlig ute med fingeravtrykksleser fordi selskapet har selger langt færre mobiler enn Samsung og Apple som er henholdsvis den største og nest største smarttelefonprodusenten i verden.

Vil ikke hete Optimus

Fingeravtrykksmobilen G2 har tidligere blitt kalt "LG Optimus G2" på ryktebørsen. Dette viser seg å være feil. I et skriv fra offisielt hold i LG sier selskapet at deres premium-mobiler med 4:3-skjermer fremover vil bli ommerket til "Vu:". Så da blir det LG Vu: G2, om vi tolker dette riktig. Optimus Vu har forøvrig vært en svært populær telefon i Asia.

G2 får ellers Qualcomms raskeste systembrikke, Snapdragon 800, dersom ryktene stemmer. Skjermen skal måle 5,2 tommer diagonalt og ha Full HD-oppløsning, og grafikkløsningen skal være bedre enn tidligere modeller. Ifølge ryktene knipser kameraet i 13 megapikslers oppløsning.

(Kilde: androidauthority.com)

 

(Bilde: Engadget)
(Bilde: LGs offisielle invitasjon for 7. august.)
(Bilde: Evleaks)
(Bilde: 4Leakz (fra video))

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen