HP Slatebook 14.
HP Slatebook 14. (Bilde: HP)

Nå kommer flere bærbare PC-er med Android

HPs kommende Slatebook 14 avslørt i video.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Som kjent har Google allerede gjort seg gjeldene på PC-markedet i kraft av sine Chrome OS-baserte Chromebook-maskiner, som er meget populære i USA, men også selskapets mobile operativsystem Android har begynt å snike seg inn i PC-formatet.

I fjor meldte vi for eksempel om HPs SlateBook X2 som kan leveres med Android, og under CES-messen i år kunngjorde Lenovo sin første Android-baserte PC.

Disse modellene er imidlertid henholdsvis hybrid- og alt-i-ett-PC-er, men nå ser det ut til at giganten HP flesker til med det som blir en av de første «vanlige» bærbare PC-ene med Android.

Vises frem i video

Det italienske nettstedet Notebook Italia (via 9to5google) har nemlig gravd frem en video på HPs hjemmeside av en bærbar modell kalt Slatebook 14.

Slatebook 14, som HP ennå ikke formelt har kunngjort, er som navnet antyder en bærbar PC med en skjerm på 14 tommer. I videoen kommer det tydelig frem at PC-en blir utstyrt med Android, uten at versjonen presiseres. I tillegg til Google Play-butikken har PC-en tilsynelatende alle de mest populære Android-applikasjonene ferdig installert.

Av maskinvare leveres Slatebook ifølge videoen med en firekjerners Nvidia-prosessor, som antakelig betyr enten Tegra 4 eller den nye Tegra 1K, som Nvidia viste frem under årets CES-messe.

Slank og lett

Videre blir skjermen en berøringsskjerm med full HD-oppløsning på 1920 x 1080 piksler, og videoen sier at PC-en blir slank med lav vekt, men heller ikke dette spesifiseres nærmere. En av fargene modellen kan leveres i er tydeligvis gul, men det er godt mulig at det også vil komme andre alternativer.

Utover dette foreligger det altså ingen øvrige opplysninger om lanseringstidspunkt eller pris, så det er nok bare å vente på den offisielle kunngjøringen fra HP. Videoen kan du for øvrig se under.

Nå vil Elkjøp selge PC-er som kjører Android-apper:
Ønsker at Windows og Android skal fungere side om side »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen