Denne elektriske sykkelen i retrostil kan nå bli din
(Bilde: Vintage Electric Bikes)

Denne elektriske sykkelen i retrostil kan nå bli din

Men den er ikke spesielt billig.

Vi hører mye om elektriske biler for tiden, men de elektriske syklene holder fremdeles en relativt lav profil selv om det faktisk selges en god del av dem. Som blant andre Engadget har fått med seg har det nå blitt lansert en ny elsykkel-modell som kanskje vil bidra til å øke interessen for denne produkttypen en smule.

Et amerikansk selskap ved navn Vintage Electric Bikes har nemlig lansert en elsykkel i skikkelig retrostil, nærmere bestemt en modell som henter designmessig inspirasjon fra det tidligere 1900-tallet. Sykkelen har fått navnet «Cruz».

58 kilometer i timen

Selv om sykkelen har et  gammeldags på utsiden er den definitivt nymoderne på innsiden. Cruz har ifølge produsenten en maksimal, motorassistert fart på hele 58 kilometer i timen dersom du benytter deg av den spesielle «racing»-modusen på sykkelen.

Foto: Vintage Electric Bikes

Det kan være verdt å merke seg først som sist at de norske forskriftene forbyr elsykler med høyere hastighet enn 25 kilometer i timen. Racing-modusen på Cruz er imidlertid en valgfri oppgradering. Dermed er det mulig å omgå dette problemet om man ønsker å bestille sykkelen fra Norge, som er blant landene produsenten sender til.

Av andre egenskaper har Cruz en rekkevidde på 48 kilometer på fulladet batteri, og oppladningstiden er på to timer. Batteriet er for øvrig på 52 volt og befinner seg inni en spesialdesignet aluminiumsboks som utgjør et av de sentrale designelementene på sykkelen. Levetiden til batteriet skal være på rundt 50 000 kilometer.

Koster 40 000 kroner

Sykkelen er også utstyrt med et bremsesystem som regenererer energi, noe som skal være en viktig faktor bak sykkelen rekkevidde, og den har også en datamaskin som sørger for jevn, komfortabel nedbremsing. Av andre detaljer byr på Cruz på en kraftig LED-frontlykt i stål og krom.

Selve rammen er laget av kromstål og leveres i tre ulike farger kalt «fiesta», «aqua» og «cola». Prisen starter på 5000 dollar, som med dagens kurs tilsvarer litt i underkant av 40 000 kroner. Dermed tilhører nok sykkelen det øvre prissegmentet. Cruz kan bestilles direkte fra vintage Electric Bikes, og Norge er altså på listen over land som produsenten sender til.

Under ser du en presentasjonsvideo av den nye elsykkelen.

NASA dro nylig sløret av en ny elbil: Den skal legge grunnlaget for bemannede Mars-kjøretøy »

Cruz bike by Vintage Electric Bikes from Vintage Electric on Vimeo.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen