Slik ser «origami»-Lexus-en ut.
Teknofil
Slik ser «origami»-Lexus-en ut. (Bilde: Lexus)

Denne elbilen er laget av papp – og den kan kjøre!

Se videoen av Lexus' nye påfunn.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Den japanske bilprodusenten Lexus har allerede skapt litt bølger i det siste med sitt nye «svevebrett», men nå har de vist frem et nytt produkt som nok tar kaka når det gjelder kreativitet. Selskapet har nemlig konstruert en fullskala bilmodell i papp.

Bilen er en kopi av Lexus IS og skal ifølge selskapet være inspirert av den japanske papirbrettekunsten origami. Bilen er lagd av papp fra topp til tå, det vil si både interiøret, karosseriet og til og med hjulene.

Kan kjøres

Modellen er laget av 1700 resirkulérbare pappskiver som er skåret ut ved hjelp av laser på bakgrunn av en digital 3D-modell av Lexus IS. Den ble realisert av en gruppe profesjonelle designere som brukte hele tre måneder på å sette sammen det unike verket.

Også interiøret er laget av papp.
Også interiøret er laget av papp. Foto: Lexus

Mer eller mindre samtlige detaljer man finner i den ekte bilen skal være på plass, og papp-kjøretøyet byr også på fungerende dører. Enda mer oppsiktsvekkende er det nok at bilen attpåtil kan kjøres.

Dette er mulig ved hjelp av en liten elektrisk motor og det faktum at bilen har en aluminiumsramme under pappen. Av naturlige årsaker vil du imidlertid ikke se den på veiene. Ifølge Lexus er bilen derimot laget som en «hyllest til håndverker-kunsten som går med til å lage Lexus-bilene». 

Krevende prosjekt

Med andre ord kan nok prosjektet tolkes som et rent markedsføringsstunt. Likevel må nok papp-bilen i det minste kalles original, og det er ingen tvil om at prosjektet var krevende.

– Setene tok noen forsøk å få helt riktige, og hjulene krevde massevis med raffinering. Straks de fysiske delene begynte å ta form, kunne vi identifisere akkurat hvor det var behov for forbedringer. Som med alt annet var det et element av prøving og feiling, sa Ruben Marco, sjef i selskapet Scales and Models om prosjektet.

Mer informasjon om papp-bilen kan du finne hos Lexus, og se også videoen under for et innsikt i arbeidet med det unike produktet.

Lexus har også laget svevebrett: Slik fungerer det »

(Via Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen