Det trengs visst harde skyts for å beskytte «verdens største demokrati».
Teknofil
Det trengs visst harde skyts for å beskytte «verdens største demokrati».

Denne dronen pumper ut pepper-spray

Skal brukes av politi for å kontrollere opprør.

Flyvende droner blir stadig mer populære, og har de siste årene blitt kjærkomne verktøy for både fotografer, brannmenn og teleoperatører

Nå skal den flyvende dingsen også bli et hjelpemiddel for opprørspoliti. Det håper i hvert fall politistyrkene i Lucknow i India. De har nemlig bestilt fem droner som er spesiallaget for å stoppe opprør.

Pepperspray-droner

Dronene de har bestilt er utstyrt med store pepperspray-beholdere, som kan fly opptil én kilometer unna piloten. Et høyoppløselig kamera skal gjøre det lettere å sikte inn på de riktige målene, før de pumper ut tåregass for å stoppe opptøyer. 

Hver drone kan løfte opptil to kilo «ammunisjon», og ved å regulere høyden den flyr på, kan politiet bestemme hvor stor spredningen skal være. Det er i hvert fall planen.

Fornøyd politisjef

- Resultatene var fantastiske. Vi klarte å finne ut av hvordan vi kunne sikte oss inn på de ønskede målene, selv ved kraftig vind og tettbygde områder. Pepper er ikke-dødelig, og et veldig effektivt middel for å kontrollere store grupper. Vi kan spraye fra ulike høyder for å maksimere resultatet, fortalte den fornøyde politisjefen Yashasvi Yadav. 

 I tillegg til å hjelpe politiet i Lucknow til å dempe aggresjonen ved et eventuelt opprør, håper de også at dronene vil ha en preventiv effekt. Kanskje demonstrantene ikke har så lyst til å bli voldsomme hvis de vet det finnes peppergass-droner rett rundt hjørnet?

Lyst til å bruke droner til noe litt mer fredelig? 
Les vår nybegynnerguide til droner!

(Kilde: Pocket-Lint)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen