Hubsan X4 Pro.
Hubsan X4 Pro. (Bilde: Serg64/Shutterstock.com, Hubsan)

Denne dronen kommer med innebygget fallskjerm

Og den nye Hubsan X4 Pro byr også på annet snadder.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Kameradroner blir stadig mer populært, og i takt med den økende populariteten bygges også mer teknologi og flere funksjoner hele tiden inn i de dronene. Nå har det dukket opp en modell som i tillegg til mye fancy teknologi også har satt dronens egen sikkerhet i høysetet.

Det er den kinesiske droneprodusenten Hubsan som nå har vært på ferde med et nytt produkt. Modellen heter Hubsan X4 Pro og ble vist frem under den nylig avholdte CES-messen i Las Vegas.

Fallskjermen kan brukes flere ganger.
Fallskjermen kan brukes flere ganger. Foto: Hubsan

Har innebygget fallskjerm

Hubsan X4 Pro byr på mye av det samme som andre kameradroner av den relativt avanserte typen, men har én ganske uvanlig tilleggsfunksjon. Den kommer nemlig med en innebygget fallskjerm som automatisk utløses om man skulle være så uheldig å krasje dronen mens den befinner seg i luften.

Dermed er altså meningen å redde dronen fra den sikre død dersom krasjet er kraftig nok til at den styrter i bakken. Fallskjermen kan fritt tas av og på, og den kan også brukes flere ganger dersom du skulle ha behov for det. Fallskjermen fungerer selv om batteriet er dødt eller strømtilførselen brytes, via en innebygget sensor som utløser skjermen dersom den registrer «abnormaliteter».

Av de rent tekniske spesifikasjonene kommer Hubsan X4 Pro ellers med et HD-kamera med 1080p-oppløsning, slingringsbøyle med tre akser og et system for å tegne opp reiseruter med destinasjonspunkter på en berøringsskjerm på selve fjernkontrollen.

Justérbart bilde

Fjernkontrollen har også en egen knapp du kan bruke til å avvike fra reiseruten underveis ved behov, for deretter å enkelt returnere til ruten igjen etterpå. Reiserutene kan også lagres i fjernkontrollen, slik at du ikke trenger å legge inn ruten på nytt dersom du vil kjøre nye runder rundt det samme området senere. 

Kontrollen har ellers hjul du kan bruke til å enkelt justere slingringsbøylen og kameravinkelen på dronen. I tillegg kan størrelsen på bildet justeres ned, slik at du kan følge med på videoen fra kameraet samtidig som det også er plass til å følge med på reiseruten. Automatisk letting og landing, samt automatisk retur til hjempunkter er også på plass.

Pris og tilgjengelighet for Hubsan X4 Pro er ennå ikke kjent. Mer informasjon finner du på produktsiden, og se også presentasjonsvideo under.

Nå skal NASA sende droner til Mars: De vil veie kun ett kilogram og tilbakelegge en halv kilometer om dagen »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen