Denne dreper dataene dine

Denne myrder dataene dine

Data Killer sletter informasjon fra harddisken på et blunk.

En gavepakke til kriminelle eller et hendig verktøy? Data Killer fra Platform of Japan er en klumpete maskin som gjør det navnet antyder – den tar livet av dataene dine på en rask og effektiv måte.

I tilfelle du plutselig blir nødt til å slette informasjon fra harddisken eller annen magnetisk media litt faderlig fort, er det bare å dytte det inn i maskinen som deretter fjerner dataene på et øyeblikk.

14 harddisker samtidig

Data på en harddisk blir lagret ved hjelp av magnetiske linjer. Data Killer utnytter dette ved å bruke et sterkt magnetfelt som endrer alle de magnetiske linjene og dermed sletter informasjonen umiddelbart.

De ulike modellene kan håndtere alt fra en enkel 3,5-tommers harddisk til hele 14 stykker samtidig. De større utgavene kan også raskt slette data på en bærbar PC.

Maskinen begrenser seg ikke bare til harddisker, og kan således fjerne data fra for eksempel magnetbånd som miniDV. Båndene kan i tillegg gjenbrukes etter sletting.

Internasjonal lansering

Selskapet bak Data Killer, Platform of Japan, hevder de har jobbet med sletting av magnetisk data i over ti år og at de ønsker å fortsette utviklingen.

Data Killer blir for tiden vist frem på Information Security Expo i Japan. Platform of Japan planlegger å lansere sin slettemaskin internasjonalt, så det kan hende vi får se et liknende produkt her til lands.

Se også en video om Data Killer nedenfor:


(Kilde: DigInfo TV)

Kommentarer (0)

Norges beste mobilabonnement

Januar 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen