Gibbs Quadski gir deg frihet til å ferdes på både land og vann. (Bilde: Gibbs)

Denne doningen kjører på både land og vann

Gibbs Quadski er en amfibisk firhjuling.

Vi skriver for det meste om mer eller mindre funksjonelle prototyper av diverse sinnsyke teknologier her på Teknofil, men her er endelig et produkt som er i ferd med å gå gjennom masseproduksjonens dører.

Gibbs Quadski er nemlig en amfibisk firhjuling. Den kan både kjøre i røft terreng og på vann, noe som gir en motorisert frihet de fleste bare kan drømme om. På landjorda kjører den som vanlig med fire hjul, og når den kommer ut i vannet, trekkes hjulene inn slik at doningen kan ferdes uten problemer også her.

Det allsidige framkomstmiddelet har vært i utvikling siden 2006, og nå blir den i første omgang tilgjengelig på det amerikanske markedet fra og med neste måned – til en pris på 40 000 dollar (226 000 kroner).

Tung og rask

Quadski-en veier 590 kg og har en tank som kan romme 57 liter med drivstoff. Drivkraften kommer fra en 175-hestekrefters BMW Motorrad-motor med fire sylindre og vannkjøling.

Framkomstmiddelet har en påstått toppfart på 72 km/t på både land og vann. Alt føreren trenger å gjøre for å slå hjulene inn eller ut, er et enkelt knappetrykk. Dermed kan man fokusere fullstendig på det viktigste: Selve kjøreopplevelsen.

Kommer også til Europa

Gibbs Quadski blir som nevnt tilgjengelig i USA først, og da i fem forskjellige farger.

Selskapet bak håper imidlertid å introdusere Quadski-en til andre markeder også. Planen er å lansere i Europa i 2014, så da gjelder det å smøre seg med tålmodighet i mellomtiden, eller ta et besøk til USA.

Framkomstmiddelet vil videre bane veien for andre lignende fartøy, hevder Gibbs. I framtiden kan vi med andre ord vente oss modeller for vanlige forbrukere, sportsentusiaster, politistyrker, nødhjelpsetater og annet.

Vil du vite mer om Gibbs Quadski, sjekk ut den offisielle nettsiden til Gibbs Sport.

Se også videoen av den amfibiske firhjulingen i aksjon på YouTube:


(Kilde: Digital Trends)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen