(Bilde: Serveball)

Denne dingsen tar bilder i lufta

Serveball vil at du skal kunne kaste kameraet ditt overalt.

Noen ganger dukker det opp mennesker som tenker utenfor den firkantede boksen. En slik fyr er den Boston-baserte oppfinneren Steve Hollinger. Han ønsker nemlig at man skal kunne kaste kameraet, ikke bare ha det stasjonært foran seg.

Les også: Ilford med et skikkelig retrokamera

Hollinger har i lengre tid arbeid med et litt spesielt produkt, nemlig kameraballen Squito. Tidligere i juli ble patent nummer to godkjent, og prototypen blir i disse dager vist frem.

Foto: Serveball

Men hva er egentlig Squito? Det er en ball på størrelse med en tennisball som har tre innebygde kameraer. Squito kan ta eksponeringer gjennom hele ballbanen og ved hjelp av et posisjoneringssystem sette dem sammen til ett bilde. Dette gjør kameraballen i stand til å ta panoramabilder, men man kan også velge å hente ut enkeltbilder.

Squito er utstyrt med trådløst nett for enkelt å hente ut bilder og video. Om det vil være mulig å kunne følge ballen i en form for liveview er usikkert, men det ville unektelig vært morsomt.

Les også: Bygg ditt eget drømmekamera

Ved første øyeblikk kan dette virke som kun et leketøy, men Steven Hollinger mener selv at det er mange bruksområder der Squito kan passe inn. Han mener blant annet at det kan brukes i alt fra sportsarrangementer til ulykkessteder der man er nødt til å få oversikt over et større område.

Hva så med prisen? Den er ikke oppgitt. Det er heller ikke oppgitt når Hollinger regner med at Squito er ferdig og om den noen sinne blir masseprodusert.

Kilde: Serveball

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen