Slik ser den nye ringen til Fujitsu ut.
Slik ser den nye ringen til Fujitsu ut. (Bilde: Fujitsu)

Denne dingsen lar deg skrive i løse luften

Japanske Fujitsu kaster seg på banen med nytt konsept.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Vi har sett mange ulike varianter av bevegelsessensitiv teknologi de siste årene, hvorav Leap Motion-sensoren kanskje er den innretningen som har fått mest oppmerksomhet. Vi har også sett andre bevegelsesteknologiske konsepter, som for eksempel en ring som lar deg styre TV-en og PC-en med enkle fingerbevegelser.

Nå har det dukket opp enda en høyteknologisk ring som muligens kan vekke en del interesse dersom den er så bra som utvikleren sier den er. Denne gangen er det japanske Fujitsu som har store planer på gang, og redegjør for det hele i en fersk pressemelding.

Lar deg skrive i løse luften

Det selskapet har utviklet er altså en relativt voksten ring du kan sette på fingeren. Den er i utgangspunktet ikke ment å bli brukt til å kontrollere andre dupeditter med, men snarere er det «skriving» i løse luften som har vært hovedfokuset med den nye oppfinnelsen.

Med ringen på fingeren skal du nemlig kunne være i stand til å skrive kommandoer og notater ved å bevege fingeren som om du skriver på en imaginær tavle. Ifølge Fujitsu skal ringen operere med svært høy presisjon. Gjenkjennelsesprosenten for tall skal ligge på hele 95 prosent, men det er uvisst hva tallet er for bokstaver.

Fujitsu sier de har utviklet teknologien som en løsning i situasjoner der brukeren har behov for å gi digitale instrukser, men med frie hender, altså uten å måtte plukke opp en ekstern, fysisk enhet for å utføre instruksene. Som et konkret bruksområde nevner selskapet situasjoner hvor man har en enhet festet på hodet som serverer brukeren digital informasjon, men uten mulighet til å uten videre respondere på informasjonen.

Kan trolig bli brukt med VR-briller

Uten at selskapet eksplisitt nevner VR-briller, kan det med andre ord ser ut til at det er slike produkter som kan bli et aktuelt bruksområde for teknologien. Dermed kan ringen altså bli et alternativ til Leap Motion -sensoren, som også kan brukes med VR-briller, med da gjennom optisk avlesning av håndbevegelsene. 

Et av problemene med å skrive i luften er at det i utgangspunktet er vanskelig for et sensorsystem å skille mellom de bevegelsene som utføres mens man skriver selve bokstavene og de bevegelsene som utføres mellom hver «skrivebevegelse». Fujitsu hevder imidlertid å ha funnet effektiv løsning på dette, via en teknologi som gjenkjenner de bevegelsene som foregår i det «tomme» rommet og automatisk korrigerer for disse.

Ellers skal ringen være meget lett og kompakt, og har visstnok en vekt på bare 10 gram. Likevel skilter den både med akselerometer, gyroskop, magnetisk sensor og LED-indikatorlampe. Man starter luftskrivingen simpelthen ved å trykke på en knapp på siden med tommelen. Ringen er ennå under testing, og Fujitsu håper å gi den mange ulike bruksområder når det lanseres en gang i løpet av året.

Nå har Razer også lansert en VR-briller: Vi prøvde dem under CES-messen »

(Via Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen